Bekijk het werk van Aleksander Willemse en laat je inspireren

Gratis Expositie Aleksander Willemse: Dare to Love

Eefke Burg 1746 0
Van 11 mei tot en met 13 juli 2019 is er in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gratis expositie te zien van de Nederlandse fotograaf Aleksander Willemse. De expositie heet ‘Dare to Love’ en laat een selectie van kleurrijke bloemcollages zien. Al zou je in eerste instantie niet zeggen dat we met foto’s te maken hebben. De dromerige, kleurrijke beelden lijken wel geschilderd.

Gratis expositie Dare to love heeft een boodschap van positiviteit, liefde en geluk
 

Alexander Willemse presenteert zorgvuldig gestileerde foto’s die een boodschap van positiviteit, liefde en geluk weerspiegelen, als antwoord op het huidige informatietijdperk. De fotograaf is al sinds vroeg af aan een enthousiast verzamelaar van bloemen. Inmiddels heeft hij hierdoor een uitgebreid beeldarchief opgebouwd. De expositie beeldt Flower power in zijn kracht uit.

Voor elk van zijn composities van zijn kunstwerken in de gratis expositie worden eerst de bloemen individueel gefotografeerd. De foto’s worden vervolgens samengevoegd tot digitale collages die wat weg hebben van moderne stillevens. De bezoeker kan hiermee wegdromen van de realiteit van alledag. De fotograaf zoekt een spanningsveld op tussen zien en voelen en wil de harde werkelijkheid verzachten en letterlijk verbloemen.

Over de fotograaf

Aleksander Willemse (Leiden, 1968) is jarenlang werkzaam geweest in de reclamebranche als copywriter en conceptmaker. Hij heeft daar bekroonde en genomineerde campagnes vormgegeven. Hij volgde een opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdan en is sinds 2010 zich volledig gaan richten op fotografie. Zijn werk is te zien geweest in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, fotofestivals in Amsterdam, Lagos, Leiden, Naarden, New York en Sydney. Ook is hij te zien geweest in het Fotomuseum in Den Haag De fotograaf richt zich op ‘feel good’ art, die mensen een goed gevoel geeft. Hij organiseert ook workshops en lezingen over fotografie.

Gratis expositie Dare to Love: openingstijden

De gratis expositie is te bekijken van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur in de Eduard Planting Gallery Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. Eventueel is er ook op afspraak bezoek mogelijk.

Bekijk meer informatie op de site.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke