Grappig: hekgaten voor vliegtuigfotografen

Fenna Kiebert 774 0
Jean-Lesage International Airport van Quebec heeft een grappig en heel handig idee uitgewerkt: gaten in het hek zodat vliegtuigfotografen gemakkelijk mooie foto's kunnen maken.

Er is een grote gemeenschap van vliegtuigfotografen die wereldwijd kamperen op luchthavens om aankomende en vertrekkende vliegtuigen te fotograferen. Een groot vliegveld in Canada heeft besloten zijn lokale fotografen een speciale fotografie gelegenheid te bieden door speciale gaten in de hekken te maken, waar de cameralenzen van vliegtuigfotografen precies doorheen passen.

Airport en vliegtuigfotografen

Jean-Lesage International Airport van Quebec, nummer elf van de drukste luchthavens in Canada, kondigde vorige week aan dat ze samenwerken met de vliegtuigfotografen community YQB Aviation, uit Quebec. Ze besloten om speciale ‘bordjes’ met een gat erin in de hekken rond de omtrek van de luchthaven te installeren om vliegtuigfotografen een manier van vliegtuigen fotograferen als nooit tevoren te bieden.

Als je net als de andere vliegtuigfotografen de luchthaven wilt bezoeken, is hier een kaart die laat zien waar de 10 fotogaten zich bevinden:

'Happy planespotting!' Zegt de luchthaven tegen de vliegtuigfotografen

We zijn benieuwd of dit idee wordt opgepikt door andere grote luchthavens over de hele wereld en het een succes wordt.

Bron beeld: Photographs by Quebec City Jean Lesage International Airport

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna