GoPro onthult langverwachte Hero 6 en meer

Mark IJsendoorn 541 0
De actioncams van GoPro zijn wereldberoemd om hun ijzersterke performance. Nu komt het bedrijf met de langverwachte opvolger van de Hero 5, die een flinke prestatieverbetering te bieden heeft.

GoPro Hero 6

De nieuwste camera van GoPro, die inmiddels beschikbaar is geworden, is de Hero 6. Met zijn nieuwe GP1-chip heeft deze nieuwe actioncam dubbel zoveel rekenkracht als zijn voorganger, de Hero 5. Verder heeft de Hero 6 een camera van 12 megapixel en filmt hij in 4k met 60fps en, voor de beste slow-motion actie, in 1080p met 240fps. De nieuwe GoPro kost €569.99.

GoPro Fusion

Ook komt GoPro met een nieuwe 360-graden camera met de naam Fusion. Net als GoPro’s andere actioncams is de Fusion waterdicht en schokbestendig, en is er stabilisatie ingebouwd zodat schokken de kwaliteit van de video niet verpesten. De software van de camera is zo slim gemaakt dat de  bijbehorende GoPro-houder niet zichtbaar is in de uiteindelijke video. Zo kun je nu dus spectaculaire actievideo’s maken in virtual reality. Je moet er wel flink wat geld voor neerleggen: maar liefst €749,99.
 

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark