Gespannen Obama in situation room populair

Gespannen Obama in situation room populair

Redactie 1331 0
De foto van de 'situation room' in het Witte Huis, waarin Obama en zijn staf gespannen de actie tegen Bin Laden volgen, is inmiddels wereldwijd bekend. TechCrunch zegt dat een foto op Flickr nog nooit zo snel, zo vaak is bekeken.

De foto van de 'situation room' in het Witte Huis, waarin Obama en zijn staf gespannen de actie tegen Bin Laden volgen
Official White House Photo © Pete Souza

Obama zit geconcentreerd in een hoekje te kijken naar het scherm. Hij weet dat als dit mislukt, het hem zijn tweede termijn kost. Hillary Clinton houdt haar hand voor de mond. Achterin de kamer staan mensen nieuwsgierig over elkaars schouders heen te gluren. Vice-president Joe Biden lijkt er nuchter bij te zitten.

De foto van Pete Souza, de vaste fotograaf van het Witte Huis, bevat zoveel gezichtsuit­drukkingen, zoveel gedachten van de geportretteerden, van zo'n groot nieuwsfeit, dat de foto mateloos populair is op Flickr. Dat is te zien in statistieken die TechCrunch publiceerde. Volgens die cijfers was de foto vijfenhalf uur na publicatie 390.000 keer bekeken. Anderhalf uur later al 600.000 keer. De foto heeft inmiddels, vier dagen na de plaatsing, bijna 1,9 miljoen views gehad. Het aantal kijkers loopt inmiddels dus terug.

Twan Huys was jarenlang Amerika-correspondent en zei in het tv-programma De Wereld Draait Door dat hij het beeld World Press Photo waardig vond.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie