Nieuwe teaservideo

Geruchten rond Nieuwe Nikon spiegelloze camera's houden aan

Dre de Man 1100 0
In de week vóór de officiële introductie van de Nikon spiegelloze camera's blijft de geruchtenmolen vrolijk doordraaien. Zo laat iemand in Azië weten dat hij de nieuwe camera’s in handen heeft gehad. Volgens deze persoon stellen de camera's razendsnel scherp. Of het waar is weten we niet en als het waar is, dan zegt het nog niet zo veel.

Naast deze geruchten, is er ook een nieuwe teaservideo.

Nikon benadrukt in deze teaser de traditie van de Nikon-objectieven en refereert aan de Noct-Nikkor. Dat legendarische objectief werd gemaakt van 1977 tot 1998. In al die jaren zijn er voor zover bekend maar 14.311 van geproduceerd, dus minder dan zevenhonderd per jaar. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het was een heel duur objectief. Het gebruikt een asferisch element. Dat was toen nog heel bijzonders omdat deze elementen met de hand geslepen moesten worden. Het was het tweede objectief met een asferisch element van Nikon, het eerste uit 1968 was zelfs het eerste objectief ter wereld (voor kleinbeeld) dat gebruik maakte van deze techniek.

Lees ook: Nikon's spiegelloze camera's: hardnekkige geruchten onder de loep 

Lees ook: Wat we zien is een aantrekkelijke body​​​​​​​ 

Verborgen

Het werd legendarisch omdat het bij volle opening beelden produceerde waarin lichtpunten aan de rand rond waren in plaats van komeetvormig, maar meer nog vanwege het bokeh. We schreven al dat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid spoedig een 58mm f/0.95 Noct-Nikkor geïntroduceerd zal worden, maar daarover doet Nikon in deze video geen uitspraak. Wie echter heel goed kijkt, ziet wel dat de 24-70mm f/4 Z-Nikkor zichtbaar wordt, dat objectief is echter zo verborgen in de schaduw, dat je mag aannemen dat Nikon dit detail nog graag eventjes verborgen wenst te houden.

Lees ook: Krijgen de nieuwe, spiegeloze Nikons een Z-vatting?​​​​​​​ 

Lees ook: Krijgt de spiegelloze Nikon een revolutionaire nieuwe sensor?  

 

 

afbeelding van Dre de Man

Dre de Man | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Dre