Een barre tocht met Thomas Heaton

Geniet nog een keer van de extreme winterse omstandigheden

Remco Stunnenberg 388 0
De winter, voor veel natuur en landschapsfotografen een favoriet seizoen, lijkt nu definitief verdreven uit ons land. Toch nog een keer genieten van extreme winterse omstandigheden? De Britse fotograaf Thomas Heaton neemt je mee.

Groot-Brittannië werd vorige week “overvallen”  door een ongekende sneeuwval, een gevolg van het zogenaamde “beest uit het oosten". Ook in Nederland liet dit beest zich zien. Vergeleken bij de omstandigheden in Groot-Brittannië was het beest bij ons echter niet meer dan een keffertje.  

Het gevecht

Thomas Heaton liet zich er niet door uit het veld slaan. Hij zocht het gevecht met de barre, welhaast arctische omstandigheden en kwam thuis met prachtige landschapsbeelden. Beelden waar de kou welhaast van afkomt. 

IJskoude reis

De ijskoude reis die Heaton aflegt loopt aanvankelijk dood omdat hij geen veilige doorgang kan vinden naar zijn gedroomde bestemming; het Northumberland National Park. Heaton geeft zich echter niet zo maar gewonnen. 

Absoluut genot

Bekijk de tocht die Heaton aflegde in de bijgevoegde video. Een absoluut genot voor iedere fotograaf die graag het gevecht aangaat met de elementen.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco