Gemakkelijk en snel je foto's bewerken via een online programma

Christel de Wolff 2222 0
Fotobewerkingsprogramma's kunnen best aan de prijs zijn. Vaak zit je ook meteen vast aan een abonnementsservice. Heb jij nog niet besloten met welk programma jij voortaan aan de slag wil? Dan kun je een aanschaf beter nog even uitstellen. Tot die tijd kun je ook je foto's bewerken via online fotoprogramma's. Extra voordeel, ze zijn vaak gratis!

Even googelen en je vindt legio fotobewerkingsprogramma's die je dezelfde tools beloven als het dure (maar zeer professionele) Adobe Photoshop. Daarnaast kun je je op Youtube helemaal uitleven met diverse tutorials waarin je door de meest gangbare bewerkingen wordt geloodst. Om gebruik te maken van deze gratis tools en leerscholen zul je wel moeten beschikken over een goed internetabonnement. Gelukkig kun je heel gemakkelijk internet en tv vergelijken.

Online fotobewerkingsprogramma's

Neem eens een kijkje op de website van Pixlr. Dit online programma lijkt qua layout erg op Photoshop, maar heeft als voordeel dat je geen programma of plug-in op je computer hoeft te downloaden en dat je alle bewerkingen gewoon online kunt uitvoeren. Een tweede voordeel is natuurlijk dat het gratis is! Een poosje geleden namen we de proef op de som en testten we het gratis Photoshop alternatief. Lees onze bevindingen hier.

Een ander goed programma om basisbewerkingen in uit te voeren is GIMP. Dit opensource programma dien je weldegelijk eerst te downloaden en installeren en is daarna ook offline te gebruiken. Het voordeel van dit programma is dat het niet zo zwaar is als bijvoorbeeld Adobe Photoshop en dat minder krachtige laptops geen moeite zullen hebben dit programma te draaien. Op die manier bespaar je ook nog eens de dure aanschaf van een snellere computer! Ook GIMP hebben we  aan test hebben onderworpen. Lees hier wat we vonden van deze gratis online software. 

Snelle internetverbinding

De enige voorwaarde wanneer je besluit aan de slag te gaan met een online programma is natuurlijk dat je beschikt over goed internet. Wanneer je een paar minuten moet wachten voordat een bewerking in je foto is geladen, schiet het natuurlijk niet op. Doe daarom jezelf en je gemoedstoestand een plezier en kies het internetabonnement dat bij jouw wensen past. Let er ook even op dat niet alle internet en tv-pakketten overal leverbaar zijn. Dit heeft te maken met de aansluitingen die mogelijk zijn bij jou in de buurt. Vul dus jouw postcode en huisnummer in, in de online vergelijker en zie direct wat er mogelijk is in jouw woonplaats.

Goedkoop internet en tv

Natuurlijk wil je ook niet te veel betalen voor jouw internet en tv-pakket. Bepaal dus zelf hoe snel je wil dat je internet is. We noemden al dat het niet prettig is om te moeten wachten op je internetverbinding, maar anders dan wanneer je online games speelt, hoef je natuurlijk ook niet het snelste van het snelste te hebben. Vaak geldt immers: hoe sneller, hoe duurder.  Verdiep je in welke snelheid jij nodig hebt en kies op basis daarvan een goedkoop internet en tv pakket dat bij jouw past!  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel