Ieder zijn stijl. Subtiel of helemaal over de top

Geef je beelden de look en feel van een frame grab van een film

Remco Stunnenberg 212 0
Het moet natuurlijk je stijl zijn, maar het creëren van een zogenaamd ‘filmisch effect’ aan jouw beelden, kan van meerwaarde zijn. Je kunt dit effect creëren tijdens de shoot, maar je kunt dit ook later in de nabewerking toevoegen. Dat laatste is relatief simpel.

Het zogenaamde filmisch effect is een populaire methode voor het bewerken van foto's. Deze bewerking geeft beelden de look en feel van een frame grab van een film. 

Er bestaat niet zoiets als de juiste manier om deze dramatische look te creëren. Dat is voor iedere fotograaf persoonlijk. Doe je het subtiel of ga je helemaal over de top? Als gezegd, dat hangt helemaal af van wat bij jouw stijl past. 

Andere moods

Maar hoe dan ook, dit filmische effect kan – achteraf - aan iedere foto worden toegevoegd. In bijgevoegde video laat professioneel fotograaf Nathaniel Dodson je zien hoe. De door Dodson gehanteerde technieken zijn ook inzetbaar voor het creëren van allerlei andere moods. Juist dat maakt de video zo interessant. We zijn tenslotte nooit te oud om te leren en nieuwe inspiratie kan altijd van meerwaarde zijn! 
 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco