Fotowedstrijd ‘Made in Holland’ bekroont meest Nederlandse foto

Redactie DIGIFO... 3125 3
Na een spannende finale is Dave Zuuring uit ruim 2.200 inzendingen gekozen tot winnaar van de tweede editie van de ‘Made in Holland’ Photo Awards. De Huissenaar krijgt een reis voor twee personen naar Curaçao van organisator CEWE tijdens de feestelijke tentoonstelling en uitreiking in het Openlucht Museum.

Met zijn foto ‘Posbank op de Veluwe’ wist Dave volgens de professionele jury Nederland het beste te vangen. Dave is ontzettend blij met het winnen van de prijs: “Ik ben een hobbyfotograaf, dus ik ben erg verrast! Ik kon al nauwelijks geloven dat ik in de top 10 stond, laat staan dat ik er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Lekker naar Curaçao, echt fantastisch. Daar kan ik zeker ook mooie foto’s maken.”


Winnende foto: ‘Posbank op de Veluwe’ van Dave Zuuring

Sander Poppe, professioneel landschapsfotograaf en een van de juryleden van de ‘Made in Holland’ fotowedstrijd, is erg enthousiast over de winnende foto: “deze foto sprong er voor de gehele jury meteen uit. De compositie klopt en technisch is de foto ook erg goed. De kleuren, de hoek waaruit hij is genomen, het licht; het komt allemaal perfect samen en spreekt daarmee enorm tot de verbeelding. De foto is erg sterk en laat een typisch Hollands aspect van ons landje zien. Een prachtige foto en de winst is meer dan verdiend!”


Tweede prijs: 'Prachtige Hollandse tulpen, maar dan anders' van Josette Veltman

CEWE Photo Awards ‘Made in Holland’

Vanaf 7 april tot en met 17 mei konden alle Nederlanders hun foto van een typisch Hollands tafereel insturen om kans te maken op één van de tien ‘Made in Holland’ prijzen. Van molens tot klompen, en van tulpen tot Goudakaas: de ruim 2.200 mooie en kwalitatief hoogstaande foto’s hebben het allemaal op originele manier met hun camera weten vast te leggen.

Nadat er gedurende de looptijd van de wedstrijd wekelijks twintig inzendingen zijn genomineerd, heeft een onafhankelijke, professionele jury tien finalisten geselecteerd die kans maakten op mooie prijzen. De keuze voor de winnende foto’s is gemaakt op basis van originaliteit, kwaliteit en de manier waarop ‘Made in Holland’ in beeld is gebracht.

De vakjury bestond dit jaar uit Sander Poppe (Professioneel landschapsfotograaf), Hans Kluppel (Redacteur Zoom.nl), Jan-Willem Verschuuren (General Director bij Sigma Benelux) en Marius van Pijpen (Fotografiedocent), en de prijzen werden uitgereikt door Wendy Pasop, Brand Manager bij CEWE Nederland.


Derde prijs: 'Strand van Texel' van Patrick de Graaf

Naast de hoofdprijs, een reis voor twee personen naar Curaçao, gewonnen door Dave Zuuring, hebben de andere negen finalisten de volgende prijzen gewonnen:

  • 2e prijs, een Gazelle Duty NL fiets – gewonnen door Josette Veltman met ‘Prachtige Hollandse tulpen, maar dan anders’
  • 3e en 4e prijs, een midweek Hof van Saksen voor 4 personen – gewonnen door Patrick de Graaf met ‘Strand van Texel’ en Frans Dekkers met ‘Markthallen’
  • 5e, 6e en 7e prijs, een weekend weg naar Volendam voor 2 personen – gewonnen door Arjen de Jager met ‘Amsterdam in beweging’, Toos Oudhoff met ‘Waslijn in Eilandspolder’ en Ria Mol met ‘Eerste kennismaking met koe’
  • 8e, 9e en 10e prijs, 4 toegangskaartjes voor Apenheul – gewonnen door Edwin Rem met ‘Grutto in de polder’, Wim Kuiper met ‘De Bijenkorf in winters Amsterdam’ en Cor Boers met ‘Een plaatje met een Hollands verhaal’.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van A Bakker.

Foto en en drie zijn mooie foto's maar niet typisch herkenbaar als Hollands. Alle foto's kunnen in principe overal genomen zijn . Alleen aan bijgevoegde naam kun je. zien dat ze in Nederland genomen zijn.

afbeelding van stein1967

Maar wel ' Made in Holland '.

afbeelding van H. Driessen

Ik ben het ermee eens met dhr A.Bakker deze foto's zijn inderdaad mooi en zijn niet typisch Hollands. Ik denk aan Hollands , molens, tulpen, vis, klompen klederdrachten, kaas dat zijn voor mij eigenlijk typisch Nederlands taferelen.