Fotografie in Game of Thrones stijl

Fenna Kiebert 382 0
Ben jij een Game of Thrones fan? En houd je van fotografie? Lees dan vooral dit artikel en ga zelf aan de slag met jouw fotografie versie van Game of Thrones.

Hoewel het laatste seizoen van Game of Thrones een enorme teleurstelling voor sommige fans is, is er één ding dat we niet kunnen ontkennen: het zag er fantastisch uit. Lees hier hoe je de stijl en het gevoel van Game of Thrones kunt overnemen. Natuurlijk had de HBO-show een gigantisch budget, maar deze suggesties zijn voor alle ‘gewone’ mensen haalbaar.

Zorg voor de juiste achtergrond in Game of Thrones stijl

De achtergrond is de grootste uitdaging. Als het modern is, gaat het gewoon niet werken. Je kunt buiten een geweldige locatie vinden om te fotograferen, maar ook in de studio werkt het goed. Gebruik fotoachtergronden, die je in verschillende versies kunt vinden, baksteen, steen, hout, noem maar op. Je kunt natuurlijk maar één achtergrond tegen een muur gebruiken. Pas je belichting eventueel aan en je hebt een mooie, Game of Thrones style achtergrond.

De achtergronden werken het beste als ze een beetje onscherp zijn. De focus ligt op je ‘acteur’, de achtergrond moet net niet genoeg op scherp staan en er realistisch uit zien.

Als je achtergrond in orde is, kun je wat waas toevoegen aan de kamer met Atmosphere Aerosol. Het is een vrij goedkope manier om nevel te creëren, maar het zal veel toevoegen aan de sfeer die je wilt. 

De juiste Game of Thrones belichting en kleding

Een ander essentieel onderdeel van de scène, is de belichting. Nogmaals, je kunt te werk gaan met een vrij eenvoudige installatie. In dit geval is een zaklamp, of iets soortgelijks, je belangrijkste lichtbron. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke lichtinval, die eruitziet als maanlicht. Met te veel licht wordt je Game of Thrones gevoel niet echt overgebracht.

Met de outfits van je ‘acteur(s)’ moet je maar een beetje spelen, je kunt best veel zelf maken of goedkoop kopen of lenen. Omdat je foto toch niet enorm fel belicht is zal het ook niet heel erg opvallen.

Natuurlijk kunnen we het uiterlijk van een van de duurste tv-programma's ooit gemaakt, niet volledig nabootsen. Maar er is niets mis mee om er inspiratie uit te halen en oplossingen te vinden om je video's of foto's er zo dicht mogelijk bij te laten komen, juist op goedkope manieren. Kijken naar de serie en deze tips volgen, helpt je met nieuwe ideeën en oplossingen te komen voor fantastische Gamo of Thrones look a like foto’s. Wie weet kan jij zelf wel een beter einde bedenken na dit seizoen..

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna