Fotograaf maakt fantastische macrofotografie met telefoon

Sterre Hartjes 1046 0
Er wordt vaak gezegd dat de camera die je altijd bij je hebt de beste camera is. Een 20-jarige Indische fotograaf maakt indruk met zijn prachtige macrofoto's van insecten die hij fotografeert met zijn telefoon.

Fotograaf Sasi Kumar is een 20-jarige student uit Vellore, India. Naast zijn studie is hij ook hobbyfotograaf. Hij gaat graag naar de velden rondom zijn stad om de verborgen wereld van insecten te fotograferen waar de meeste mensen zonder om te kijken aan voorbij gaan.

Telefoon voor macrofotografie

De fotograaf gebruikt twee verschillende telefoons voor zijn macrofotografie. Hij gebruikt een OnePlus6t met een 16MP en een 20MP camera en een Xiaomi Redmi Note 3 met een 16MP camera. Sasi Kumar gebruikt verschillende soorten lenzen om kleine insecten te vangen die te klein zijn voor een normale lens van een telefoon. Wanneer Sasi Kumar een interessant onderwerp vindt, klemt hij zijn lens op zijn telefoon en gaat hij langzaam naar het insectje toe. Als Sasi Kumar te snel beweegt is hij bang dat de beestjes op de vlucht slaan. Geduld is de sleutel tot succes in macrofotografie. Sasi Kumar is  erg geïnteresseerd in het maken van foto's van kleine insecten en bloemen.

Het mooie van macrofotografie

Insecten zijn volgens Sasi Kumar niet zoals mensen. Insecten blijven nooit lang op dezelfde plek zitten. De fotograaf heeft ook veel shots gemist door een flinke windstoot die de insecten weg liet blazen. Mijn de foto's wil Sasi Kumar dat mensen de schoonheid van de natuur zien en waarderen in plaats vernietigen.

Volg Sasi Kumar op Instagram.

Lees ook: Kirlian techniek: fotograferen met gevaarlijke hoeveelheden stroom