Het moet allemaal NET een tikkie mooier

Fotograaf laat de waarheid achter zijn beelden zien in Before & After serie

Siem van Woerkom 779 0
Geo Leon maakt de fotografie-industrie een beetje realistischer en toegankelijker voor ons door de 'behind the scenes' van zijn beste foto's te onthullen. 

Hoeveel kan je uit een locatie halen?  

Geo Leon bewijst dat je casual locaties waarvan je nooit verwacht dat ze potentieel hebben, zoals een parkeerplaats, een supermarkt, het dichtstbijzijnde park, een restaurant of zelfs je huis kunt veranderen in een Instagram-waardige set. Creatief en ruimdenkend naar locaties kijken kan een magische sfeer creëren voor een artistieke fotoshoot, of dat nu tussen de struiken is of het gangpad van de fruit en groenten in je lokale supermarkt.

Het gras is altijd groener op sociale media en dit is niet iets dat snel zal veranderen. Maar wanneer we in de spiegel kijken, lijken we geen kans te maken op die perfecte opname. Toch draait het uiteindelijk allemaal om de creatieve ideeën en talent van de fotograaf die de foto uiteindelijk verheft van simpel naar bijzonder. Geo Leon, gevestigd in Orlando, maakt de fotografie-industrie een beetje realistischer en toegankelijker voor ons door de 'behind the scenes' van zijn beste foto's te onthullen. 

(beeld: Geo Leon) 

Te ver?

De Amerikaanse fotograaf Geo Leon combineert onverwachte locaties met gewone rekwisieten die we in het dagelijks leven gebruiken om unieke portretten te maken. Elk van hen vertelt een ander verhaal. Met creativiteit als zijn beste bondgenoot, is Leon in staat om voedsel, bloemen en verschillende objecten naadloos in zijn droomachtige scenario's op te nemen en het te laten lijken alsof ze daar perfect bij horen. Hij laat het er eenvoudig en gemakkelijk uitzien, maar het echte geheim achter zijn betoverende werk zijn gekke vaardigheden in compositie en fotobewerking, evenals een speciale mogelijkheid om grootsheid te zien in de meest eenvoudige instellingen.

(beeld: Geo Leon)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem