Foto van 'denkende aap' in de prijzen

Fotograaf Ingrid Vekemans wint de Belgische National Award

Itam van Teeseling 449 0
De foto 'The Thinker' van Ingrid Vekemans is in de prijzen gevallen. De jury van de Sony World Photography Awards heeft de foto van een 'denkende' Chimpansee uitgeroepen tot de winnende foto van de Belgium National Award.

Snel fotograferen

'Het observeren van chimpansees in Kibale Forest was een echte uitdaging. Ze zaten hoog in de bomen of bewogen snel door het bos. Het was een kwestie van snel fotograferen als ze even gingen zitten. De chimpansee op de foto nam een hele menselijke houding aan, wat mooi toont hoe nauw we verwant zijn', aldus de winnares.

Prijzen

Als winnares van de National Award ontvangt Ingrid Vekemans de nieuwste digitale imaging-apparatuur van Sony. Daarnaast is ze uitgenodigd voor de Sony World Photography Awards-ceremonie op 19 april in Londen. Tevens zal haar foto van 20 april tot 6 mei worden getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling. Ook wordt deze gepubliceerd in het boek van de 2018 Awards.

Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards is de grootste fotografiewedstrijd van de wereld. De 11e editie van de awards heeft een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen over de hele wereld ontvangen.

Ingrid Vekemans Belgium National Awards 2018

Credit: Ingrid Vekemans Belgium National Awards 2018

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam