FOTOFAIR 2019

Fotofair 2019 uitgelicht: masterclass natuurfotografie

Redactie DIGIFO... 2082 0
FOTOFAIR 2019, het grootste foto- en video-evenement in de Benelux komt steeds dichterbij. Dit event vindt plaats in het laatste weekeinde van mei 2019 en staat helemaal in het teken van fotografie. Wat te denken van een masterclass onder leiding van professioneel natuurfotograaf en –filmer Rob Dijkstra: Natuurfotografie – van voorbereiding tot uitvoering.

Tijdens de masterclass van Rob krijg je veel praktische tips. Ook zul je van heel dichtbij kennis maken met zijn manier van werken.

Wie is de Masterclass begeleider?

Rob is een bevlogen fotograaf en filmer die werkt onder de naam WILDvanNATUUR en heeft een vrijwel onstuitbare passie voor diezelfde natuur. Minimaal één keer per week is hij tijdens de zonsopkomst in de natuur. 'Op die manier kom je soms op plaatsen waar je al vaker geweest bent, maar die plek staat dan opeens letterlijk in een heel ander licht… Dat kan komen door het gouden zonsopganglicht, een spontane ontmoeting met een dier of een detail dat je pas nú opvalt.'

Wat kun je tijdens deze masterclass verwachten? 

Tijdens de masterclass zal Rob je laten ervaren hoe het is om ‘op een andere manier te gaan kijken naar je omgeving’. Hij doet dat op zijn eigen luchtige en directe manier. 'Een foto neem je niet… die maak je. Door nauwkeurig je standpunt en compositie te bepalen, te kijken naar de mogelijkheden van het licht, de juiste timing en goed gebruik te maken van de techniek kun je in plaats van een nietszeggend kiekje een prijswinnende foto maken.'

Welke vragen komen aan bod tijdens deze masterclass?

Tijdens deze masterclass komen vragen aan bod als: 'Hoe krijg ik schuwe dieren voor mijn lens?' , 'hoe kan ik me op de juiste manier voorbereiden als ik niet weet wat ik tegen ga komen?' en 'heeft camouflage zin? De vele tips van Rob helpen je om met een frisse blik naar natuurfotografie te kijken. Ze zullen je inspireren om toe te werken naar een hoger niveau.

Aantal deelnemers tijdens deze masterclass?

Deze masterclass is dus vooral een mooie opstap richting een eigen stijl van natuurfotografie. De masterclass duurt 2½ uur. Het aantal deelnemers is maximaal 15.

Wat neem je mee naar deze masterclass?

Een camera met groothoek en telezoomobjcetief (of een bridgecamera), geladen accu en natuurlijk een geheugenkaartje met daarop voldoende ruimte. Als je notities wilt maken neem dan pen en papier mee. Hou er rekening mee dat we het bos in gaan (wandelschoenen) en dat je mogelijk op de grond moet gaan liggen voor de juiste compositie. Neem dus een plastic zak mee als je niet vies wilt worden.

Meer info over Rob vind je hier.

Inschrijven voor deze masterclass: 

Wil jij deze masterclass graag bijwonen, kijk dan snel hier voor de prijzen en de mogelijkheden. 

Lees ook: FOTOFAIR 2019 Update

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie