Miereneter in beeld blijkt opgezet

Foto De Nachtrover van Marcio Cabral gediskwalificeerd voor Wildlife Photographer of the Year

Remco Stunnenberg 1119 0
Na zorgvuldig en grondig onderzoek naar het beeld De nachtrover van fotograaf Marcio Cabral heeft het Natural History Museum dit beeld gediskwalificeerd voor de wedstrijd Wildlife Photographer of the Year. Met dit beeld won de fotograaf in 2017 in de categorie Dieren in hun omgeving.

Er werden door derden aan het museum bewijzen getoond dat het zeer aannemelijk is dat het dier op de bekroonde foto een opgezet dier is. Na grondig onderzoek concludeerde het museum dat het beschikbare bewijsmateriaal er inderdaad op wijst dat deze bewering klopt.

In strijd met


Het museum is daarom van mening dat het beeld in strijd is met de mededingingsregels, die stellen dat 'inzendingen de kijker niet mogen misleiden of proberen de realiteit van de natuur verkeerd voor te stellen'.

Toonaangevende wetenschappelijke onderzoeksinstelling

Het Natural History Museum is een toonaangevende wetenschappelijke onderzoeksinstelling. Het team van wetenschappers dat bij het onderzoek betrokken was, bestond uit twee experts van het museum op het gebied van zoogdieren en een specialist op het gebied van taxidermie. Daarnaast waren er twee externe deskundigen bij het onderzoek betrokken: een Zuid-Amerikaanse zoogdierendeskundige en een onderzoeker op het gebied van miereneters.

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco