DIGIFOTO Awards

Feelworld S55 5,5 inch videomonitor

Christel de Wolff 1624 0
Wanneer je professioneel aan de slag wil met video op je DSLR, loop je al gauw tegen de beperkingen van het zoekerbeeld aan. Bij spiegelloze camera’s zijn de details van de zoeker al iets beter, maar ook die lenen zich niet helemaal voor het maken van bewegende beelden. Veel mensen filmen via hun LCD-schermpje, maar het gebruiken van een externe videomonitor is dé oplossing. 

Een externe videomonitor is een van de handigste hulpmiddelen voor videografen. Het beeld is een stuk groter dan het schermpje van je camera en kan precies zo gepositioneerd worden zoals jij dat wil. Bij gebruik van een externe videomonitor is het in de gaten houden van de scherpstelling een stuk makkelijker.

Wij gingen aan de slag met de Feelworld S55, een 5,5” videomonitor met een resolutie van 1280 x 720 pixels, helderheid van 450 cd/m2 en een contrastverhouding van 1000:1. Deze monitor is aan te sluiten via HDMI (zowel in als out) en ondersteunt een maximale resolutie van DCI 4K.

De Feelworld S55 5,5” videomonitor is een compacte en waardevolle aanvulling voor wie professioneel bezig wil met video. De monitor beschikt over geavanceerde mogelijkheden die helpen om jouw videoskills naar een hoger niveau tillen. 

Verder lezen?

Lees de volledige review in DIGIFOTO 6.2020 via Readly.

Beoordeling Feelworld S55 5,5” videomonitor

Beeldkwaliteit 7,5
Bediening 8
Behuizing 7,5
Prijs/kwaliteit 8

Adviesprijs 175,-
Info: disnet.nl

‘De knoppen aan de bovenkant van de monitor kun je toewijzen aan jouw persoonlijke voorkeuren’

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel