video

Eyeopener om je bruidsfoto’s origineler te maken

Amy Schutte 552 0
Als kijker naar foto’s zijn we gewend aan een bepaalde stijl, We weten hoe we foto’s moeten lezen en hoe een foto, bijvoorbeeld van een bruiloft, er meestal uitziet.

Dat is hetzelfde met televisie en film. We lijken te hebben afgesproken hoe we verhalen aan elkaar vertellen en tv en film hebben hiermee een soort eigen taal gecreëerd.

Jamie Windsor neemt dat in de volgende video onder de loep. De introductie, waarin hij ingaat op de film en tv taal, is wellicht wat lang maar wordt later relevant.

Lees ook: De trends in trouwfotografie onthuld door het Nikon Wedding Collective

We zijn inderdaad gewend geraakt aan een bepaalde stijl van bruidsfoto’s, aan de taal die ervoor gebruikt wordt.

Windsor zegt niet dat je deze stijl helemaal overboord moet gooien. De verwachting van het bruidspaar ligt waarschijnlijk in het verlengde en het is een goede basis. Maar het gevaar is dat het een maniertje wordt. Dat je het persoonlijke vergeet, elk paar is immers uniek. Je kunt daar een soort standaard sjabloon voor gebruiken, maar wellicht doe je ze dan tekort. En jezelf als fotograaf ook. Immers, je creativiteit is een wapen in een sterk concurrerende wereld. En die kan ook prima ingezet worden op bruiloften!

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy