Eye-Fi betreedt de Nederlandse markt

Redactie DIGIFO... 1387 0
Eye-Fi, de marktleider voor WiFi SD-geheugenkaarten, doet met een nieuwe productlijn haar intrede op de Nederlandse markt. Transcontinenta verzorgt de distributie van de Eye-Fi producten naar de Nederlandse resellers, te beginnen met de nieuwe Mobi SD-kaarten, voor het mobiel en draadloos overzetten van hoge kwaliteit beelden en video vanaf de digitale camera naar smartphone of tablet.

Persbericht

Met de introductie van Eye-Fi Mobi en het sluiten van lokale distributieovereenkomsten is Eye-Fi vastbesloten om de Europese markt te veroveren.

Om dit voornemen kracht bij te zetten is Niels van der Valk aangesteld als VP voor EMEA Sales & Marketing bij Eye-Fi. De focus van Van der Valk ligt op het opbouwen en optimaliseren van het verkoopkanaal in EMEA en het inzetten van lokale PR- en marketingactiviteiten om de lokale handelspartners te ondersteunen. Daarbij kan hij putten uit ruim 15 jaar ervaring binnen vergelijkbare projecten bij onder andere Corel Corporation en Ingram Micro.

Nieuwe kanaal- en distributiepartner

Voor de Nederlandse markt heeft Eye-Fi een overeenkomst gesloten met Transcontinenta, een Nederlandse distributeur met ruim 20 jaar ervaring. Transcontinenta heeft een passie voor beeld en is al jaren importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie.

Van der Valk verheugt zich op de samenwerking met distributiepartner Transcontinenta: 'Door het uitgebreide distributienetwerk en de grondige kennis van de bedrijfstak, zien we in Transcontinenta de ideale partner om onze producten succesvol te positioneren op de Nederlandse markt.'

Voor Tiedo Boertien, Commercial Director bij Transcontinenta, zijn de WiFi-kaarten van Eye-Fi de perfecte aanvulling op het bestaande portfolio: 'We willen onze dealers en hun klanten producten van hoge kwaliteit bieden, die voor iedereen betaalbaar en eenvoudig te gebruiken zijn. Doordat social media en mobiele apparatuur steeds belangrijker worden, zie je dat er vooral op het gebied van de fotografie erg veel gebeurt. De nieuwe Eye-Fi producten zijn perfect om deze groeiende markt te bedienen en zo samen met onze resellers de markt te bedienen.'

De Eye-Fi Mobi SD-kaart

De nieuwe Eye-Fi Mobi Card, met een opslagcapaciteit van 8GB, 16GB of 32GB en een adviesprijs van respectievelijk € 41,99, €61,99 en €81,99, combineert hoge kwaliteit digitale fotografie met het gemak en de connectiviteit van mobiele apparaten. De kaart werkt dankzij de geïntegreerde WiFi-module als een hotspot, die een snelle en draadloze overdracht van foto's en films van de camera naar smartphones of tablets mogelijk maakt. Mobi is compatibel met bijna alle populaire cameramodellen en het merendeel van deze camera’s ondersteunt Eye-Fi binnen de camerasoftware.

Het instellen van de kaart is snel en eenvoudig, zonder dat er een computer, een account of cloud nodig is. Download simpelweg de gratis app voor iOS of Android, voer de 10-cijferige kaartcode in en het mobiele apparaat is verbonden. Met dezelfde code kunnen meerdere apparaten verbonden worden en de camera is binnen een mum van tijd gereed om bestanden over te zetten.

Met de Eye-Fi Mobi kaart opent zich een wereld van mogelijkheden voor fotografen. Mogelijkheden die tot nu toe alleen maar moeizaam of met een grote vertraging voorhanden waren, zoals mobiele back-up en bewerking van de beelden, handige weergave op een groot scherm en het instant delen van foto´s met vrienden via sociale netwerken als Facebook, Instagram, Pinterest of via e-mail.

Eye-Fi website:

De Nederlandse markt wordt op korte termijn ondersteund met een Nederlandstalige Eye-Fi website. Ter ondersteuning van het kanaal krijgen resellers de gelegenheid om hun logo, in combinatie met een link, te plaatsen op de Eye-Fi website: //nl.eyefi.com

Over Eye-Fi

Eye-Fi ontwikkelt producten en diensten voor het beheren, ontwikkelen en delen van digitale herinneringen. De gepatenteerde Eye-Fi technologie zet foto's en video's draadloos en automatisch over van de camera naar mobiele apparaten. Sinds de oprichting in 2005 heeft Eye-Fi het draadloos uploaden van meer dan 500 miljoen foto’s mogelijk gemaakt. Het hoofdkantoor van Eye-Fi is gevestigd in Mountain View, Californië. Eye-Fi producten worden gemaakt met zelfontwikkelde technologie.

Voor meer informatie over Eye-Fi kunt u terecht op www.eyefi.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie