Extreme verkeersdrukte in Manilla uitvergroot

Extreme verkeersdrukte in Manilla uitvergroot

Redactie DIGIFO... 711 0
De Filipijnen staan bekend om veel dingen, soms goede dingen en ook veel minder goede dingen. De verkeersdrukte in Manilla is er daar één van, vastgelegd door fotograaf Lawrence Sumulong.

Fotografie: Lawrence Sumulong, 

In een interview tegenover Wired verklaart de Filipijnse fotograaf: 'Wanneer je in Manilla bent moet je simpelweg een heftige strijd leveren met het verschrikkelijke verkeer.' Die verschrikkelijke drukte heeft Sumulong nu vastgelegd in enkele fantastische, maar ook bijzonder claustrofobische werken.

Bottleneck in Manilla

In zijn serie 'Bottleneck' volg je de fotograaf door de straten van Manilla waarin het verkeer onderling steeds lijkt te strijden om een eigen plek. Wat natuurlijk bijdraagt aan de bedrukkende sfeer in het werk van Sumulong is het gebruik van een 8mm fisheye lens op zijn Nikon-camera waarmee hij in zwart-wit schiet.

Het doel van Sumulong is niet alleen om de drukte in Manilla vast te leggen, maar hier tevens vraagtekens bij te stellen. Zoals hij zelf zegt op zijn website: 'Ik wilde een serie als hyperbool schieten die de ontwikkeling van een ontwikkelingsland als de Filipijnen aan de kaak stelt'.

Benieuwd naar de drukte in Manilla en ander werk van Sumulong? Bezoek dan zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie