Expositie en publicatie Oekraïne: Het pad naar vrijheid

Redactie DIGIFO... 494 0
Het tweede deel van The Information Front, genaamd Oekraïne: Het pad naar vrijheid, is nu verkrijgbaar. Deze onafhankelijke publicatiereeks brengt de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Oekraïne in beeld. Deze publicatie begeleidt de gelijknamige fototentoonstelling die tot 22 januari te zien is.

Publicatie

‘The Information Front’ is een driedelige publicatiereeks met werk van Oekraïense fotografen over de oorlog. De tweede uitgave is vers van de pers gerold en vanaf nu als catalogus van de tentoonstelling voor € 15,00 te verkrijgen in de Akerk en online via de webshop van Noorderlicht. Alle opbrengsten gaan naar ‘The Depths of Art’. Een instelling die Oekraïense cultuur ondersteunt, waaronder fotografen.

Verlenging tentoonstelling Oekraïne: Het pad naar vrijheid

Sinds 10 september presenteren Noorderlicht en de Akerk de tentoonstelling over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu. Deze expositie is samengesteld door Kateryna Radchenko, curator van het Oekraïense festival Odessa Photo Days, samen met Noorderlicht hoofdcurator Wim Melis. De foto’s tonen ons het opgelegde juk van de Sovjet-Unie, tot de oorlog van nu die elke fotograaf in Oekraïne tot oorlogsfotograaf heeft gemaakt. Oekraïense fotografen maken in deze tentoonstelling pijnlijk duidelijk hoe kunst tegelijkertijd autonoom is en een spiegel van de turbulente samenleving waarin zij tot stand komt.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is nog altijd in volle gang. Met de aanstaande winterperiode zal het voor de mensen in Oekraïne een moeilijke tijd worden. Noorderlicht en de Akerk vinden het belangrijk de aandacht voor Oekraïne vast te houden en extra financiële steun te geven via het fonds 2402. De tentoonstelling Oekraïne: Het pad naar vrijheid werd daarom verlengd en is tot en met 22 januari 2023 te zien in de Akerk, Groningen. 

Meer informatie over de kaartverkoop en de openingstijden is te vinden op de website van de Akerk. De opbrengsten van de tentoonstelling worden gedoneerd aan hulporganisatie ‘2402’, een onafhankelijk Oekraïens noodfonds dat fotografen en andere journalisten ondersteunt met geld en apparatuur.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen en Stichting Vrederijk. De Akerk is onderdeel van Groninger Kerken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie