Verlaten en prachtig

Enkele van de mooiste Urbex beelden die we ooit hebben gezien

Siem van Woerkom 511 0
Veel mensen wagen zich aan Urbex fotografie, maar niet iedereen maakt even mooie beelden als James Kerwin, wiens werk ons versteld doet staan.

Coole locatie

Voor gave urbex foto's moet je (uiteraard) ook op gave locaties komen! En fotograag James Kerwin heeft beelden geschoten op een wel heel speciaal terrein. 

Gelegen in een diepe vallei, is Tbilisi een stad van contrasten gebouwd langs de rivieroever van de Kura en gelegen in de Republiek Georgië.

De architectuur markeert hier een reis door de achttiende en negentiende eeuw met ouderwetse balkons op de (aftandse) huizen, tot aan de ultramoderne wolkenkrabbers en prachtige bruggen. Het oude is ook niet overdreven gepolijst om mooier te zijn dan het werkelijk is, in tegenstelling tot veel andere steden die renoveren tot het punt waarop gebouwen elk gevoel van authenticiteit verliezen.

(beeld: James Kerwin)

Series online

Er zijn hectares sierlijke, oude gebouwen met gebarsten muren en tientallen lagen vervagende en afbladderende verf. Kleine en grote huizen met scheve balkons en oude houten deuren die leiden naar binnenplaatsen met familiebiografieën die eeuwen teruggaan.

Op de website van James Kerwin zijn de fantastische series te bekijken. Bezoek deze zeker eens! 

(beeld: James Kerwin)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem