vraag je af of je het nodig hebt

Eerlijk: twee objectieven die het geld NIET waard waren

Amy Schutte 1422 0
Normaal gesproken wil je als fotograaf graag meer nieuwe spullen en steeds nieuwe objectieven aanschaffen. Op sites als deze en in vakbladen komen regelmatig reviews uit, en vaak wekt dat je interesse voor een bepaald objectief.

Meestal ben je erg blij met je nieuwe spullen. Je hebt uitgebreid onderzoek gedaan en dit objectief was precies wat je nodig had. Zo niet, dan geven niet veel fotografen dat toe. Het is alsof ze toegeven dat het onderzoek niet goed genoeg was, alsof ze niet genoeg van hun eigen fotografie gedrag of de techniek van hun nieuwe aankoop af wisten.

Natuurlijk is dat onzin en Julia Trotti maakte gelukkig een video waarin ze uitlegt welke twee objectieven ze liever niet had gekocht.

 

 

Zoals je ziet gaat het niet hoofdzakelijk om de kwaliteit van het objectief zelf. Ze had de 24mm eenvoudigweg niet nodig en is voor haar doel overbodig.

Vraag je van tevoren dus vooral af of je nieuwe objectief toegevoegde waarde heeft op de spullen die je al hebt. En werkt het niet? Dan kun je hem vast doorverkopen aan een fotograaf die er wel heel blij van wordt.

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy