Verzamel ze allemaal!

Een nieuwe dag, een nieuwe limited edition Leica camera

Siem van Woerkom 405 0
De camera (die een oplage heeft van slechts 150 stuks) staat volledig in het teken van Bauhaus.

Ga jij ervoor?

Na de release van de Leica CL '100 jahre bauhaus'-editie in mei, kondigt Leica Camera een nieuwe variant van de Leica CL aan om de 100ste verjaardag van de oprichting van de Bauhaus-kunstacademie in Duitsland te herdenken evenals de opening van het nieuwe bauhaus-museum in Dessau.

De set bestaat uit een zwarte Leica CL-camera met bijpassende Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH-lens en een zwarte lederen draagriem. De lederen bekleding van de camera en de lederen riem zijn voorzien van het Bauhaus-woordmerk. Het Leica-logo, in overeenstemming met de nadruk van Bauhaus op minimalistische esthetiek, is gereduceerd en onverzadigd tot puur zwart om de hele camera een geheel zwarte uitstraling te geven. Deze editie is strikt beperkt tot 150 sets wereldwijd en wordt exclusief verkocht via Leica Stores en Boutiques.

Oorsprong van de inspiratie

Opgericht in 1919 en actief tot 1933, was de Bauhaus beweging beroemd om zijn benadering van design en kunst. De filosofie van 'form follows function' was invloedrijk voor de kunstwereld en blijft tot op de dag van vandaag een hoeksteen van modern design. Het 'Bauhaus' logo, discreet versierd op de voorkant van de camera, werd oorspronkelijk gemaakt door Joost Schmidt, een van de beroemde grafische ontwerpers van het Bauhaus en waarnemend directeur van de fotografie-afdeling van 1928 tot 1932.

De combinatie van de subtiele Bauhaus-letters en zwarte Leica logo met het discrete uiterlijk en de vereenvoudigde bediening van de Leica CL maken de set tot een elegant en iconisch Duits design. De camera wordt geleverd met de Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH-lens en heeft een adviesprijs van zo'n € 3.750.


 
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem