De meest invloedrijke fotograaf van de 20ste eeuw.

Een hartverwarmend eerbetoon aan Ansel Adams

Remco Stunnenberg 662 0
Ansel Adams was een Amerikaanse fotograaf, bekend om zijn indrukwekkende zwart-wit landschapsfoto’s. Hij wordt nog altijd gezien als een van de meest invloedrijke fotografen van de twintigste eeuw.

Tot op de dag van vandaag vormt Adams een bron van inspiratie voor heel veel (landschaps)fotografen. Hij had een grote passie en liefde voor de natuur. Ook kwam hij op voor de natuur. Vandaag de dag zou Adams waarschijnlijk worden getypeerd als een milieu-activist.

Sterke visie

Bovendien had Adams een heel sterke visie en was hij ook op technisch vlak een meester. Zo was hij onder andere de bedenker van het zone-systeem, een methode om door middel van previsualisatie en beheersing van het contrast het maximale te halen uit de capaciteit van de zwart-witfilm.  

Oneliners

Veel moderne fotografen kennen Adams ook vanwege zijn geweldige oneliners. ‘It is horryfying that we have to fight our own government to save the environment’, is er zo een. Maar ook: ‘You don’t take a photograph, you make it.’

Ware liefhebber

In de bijgevoegde video brengt de Roemeense landschapsfotograaf Toma Bonciu een eerbetoon aan de man die tot op de dag van vandaag voortleeft in de harten van veel fotografieliefhebbers. Bonciu legt uit hoe de woorden en de beelden van Adams zijn werk tot op de dag van vandaag beïnvloeden. Het resultaat is een hartverwarmend eerbetoon voor de ware liefhebber.   

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco