Een bijzondere wintervakantie in Fins Lapland

Een bijzondere wintervakantie in Fins Lapland

Redactie DIGIFO... 1453 0
Ontdek de magie van winter in Fins Lapland. Nergens is het skiseizoen zo lang als hier. In het hoge noorden geniet je van een prachtige witte wereld.

Je vindt er brede pistes zonder wacht rijen, en veel mogelijkheden voor freestylers. En door de rust en ruimte kun je hier ook geweldig langlaufen. Maar wat de winter in Finland echt uniek maakt zijn de typisch Scandinavische winteractiviteiten. Laat je voorttrekken door enthousiaste husky’s, of stap op een sneeuwscooter en ontdek het landschap van besneeuwde bossen en bevroren meren. En misschien zie je zelfs het noorderlicht!

Excursies

Huskysafari
Een huskysafari is een bijzondere ervaring en een ´must do´. Je wordt begroet door het geblaf van een span enthousiaste honden, die enorm veel werklust hebben en dolgraag willen rennen. Onderweg geniet je van de stilte, en hoor je alleen het knerpen van de sneeuw en het gehijg van de honden.

Sneeuwscootersafari
Een andere adrenaline verhogende excursie is een sneeuwscootertocht. De sneeuwscooter is vervoersmiddel nummer één hier. Maak een onvergetelijke tocht door het adembenemende sneeuwlandschap. Je manoeuvreert door besneeuwde bossen en over witte vlaktes die worden afgewisseld met bevroren meren en rivieren. De aangeboden tochten variëren in lengte en kunnen worden gecombineerd met andere excursies, zoals ijsvissen.

Rendiersafari
Als je het leuk vindt om de cultuur te leren kennen is een ritje achter een rendier een leuke activiteit. Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Fins en Zweeds Lapland, de Sami. Ze ontvangen u hartelijk op hun rendierboerderij. Onder het genot van een warm drankje, vaak in een tipi, vertellen zij u alles over hun Sami leven in Lapland.

Noorderlicht

Het noorderlicht is een prachtig natuurverschijnsel, dat ’s winters in het noorden van Finland regelmatig voorkomt. Het ontstaat door ontploffingen op de zon. De elektrisch geladen deeltjes worden met hoge snelheid het heelal ingeslingerd. Onder invloed van het magnetisme van de aarde buigen de deeltjes af naar de polen, waar ze botsen op moleculen in de atmosfeer, en licht gaan geven. Om het licht te zien moet er zonneactiviteit zijn geweest, en het moet helder weer zijn.

Skibestemming Kuusamo & Ruka

Diep in Oost-Finland liggen de plaatsjes Kuusamo en Ruka. Beide totaal verschillend van elkaar! Kuusamo is favoriet bij de langlaufers door het heuvelachtige landschap en de bevroren meren. Ruka is een skidorp wat vooral bekend is bij de Finnen. Gebouwd in Canadese stijl en alles staat in het teken van gemak voor de skieër. De restaurants, bars, winkels, hotels en vakantiewoningen bevinden zich allemaal rondom het skicentrum. Buiten Ruka begint direct de Finse wildernis, waardoor activiteiten als sneeuwscootersafari en sneeuw/schoenwandelen vanuit het dorp beginnen.

Skibestemming Ylläs

Een kleiner wintersportgebied is Ylläs, dat bestaat uit zeven bergen en twee dorpen, Äkäslompolo en Ylläsjärvi. Beide dorpen hebben een skigebied, dat heel geschikt is voor beginnende skiërs en gezinnen. Naast het skigebied is er een uitgestrekt netwerk van langlaufloipes door het Ylläs-Aakenus Nationaal Park. In Ylläs kom je echt om de rust van Fins Lapland te ervaren.

Skibestemming Saariselkä

Het skiseizoen in Saarikselkä duurt van oktober t/m mei. Saariselkä is één van de meest noordelijke bestemmingen van Finland. Het is een compact dorp dat omringd wordt door een heuvelig landschap en het Nationaal Park Urho Kekkonen. De skipistes, langlaufloipes, hotels, restaurants en het spa-centrum liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Naast de 15 pistes, van blauw tot zwart, is er een Freestyle Park.

Skibestemming Rovaniemi

De hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, ligt op de Poolcirkel. Hier kun je genieten van al het goeds dat Fins Lapland te bieden heeft. Er is een bescheiden skiheuvel met een aantal afdalingen, en er zijn veel goed verzorgde langlaufloipes. Maar je gaat vooral naar Rovaniemi vanwege de typisch Scandinavische activiteiten in de wildernis. Daarnaast heeft de stad op cultureel gebied leuke dingen te bieden, zoals het Arktikum, een museum waar je veel leert over de historie van Lapland. Ook zijn er veel gezellige restaurants, en kun je op bezoek bij de Kerstman!

Buro Scanbrit

De reisspecialisten van Buro Scanbrit kennen de mooiste plekjes van Noordwest-Europa. U vindt het allemaal terug in het uitgebreide aanbod van met zorg samengestelde vakanties. Zoals avontuurlijke wintervakanties naar Finland. Een vakantie met Buro Scanbrit wordt een onvergetelijke ervaring!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie