Wat is DJI van plan?

DJI patent met aparte tekeningen online

Siem van Woerkom 1033 0
DJI heeft een super jaar gehad, met de lancering van meerdere mooie nieuwe producten. Maar als we nieuwe patenten moeten geloven, hebben ze al een verassing klaar staan in 2020.

DJI heeft grootse plannen

DJI heeft een behoorlijk scala aan drones en gimbals, maar de meeste zijn voor gebruik in de hand (gimbals) of in de lucht (drones). Het bedrijf lijkt echter ook grondgebonden ambities te hebben, zoals een nieuw Chinees patent ontdekt door een Weibo-gebruiker laat zien. Het document toont een robuust ogend voertuig op het land met een uitgebreide ophanging met een gestabiliseerde camera. Het is misschien een manier voor DJI om te concurreren met het grondgebonden Freefly-cameraplatform van concurrent Tero.

Echter, in tegenstelling tot de Freefly lijkt het DJI-voertuig zijn eigen camera en stabilisator te hebben, net als de DJI Mavic en andere drones. Tegelijkertijd lijkt de ophanging veel beweging te hebben waardoor hij soepel op relatief ruw terrein kan werken. Dat zou het ongetwijfeld eenvoudig te bedienen en relatief licht maken. Tero's Freefly is daarentegen een enorm groot voertuig dat een zware RODE camera met een stabilisator kan ondersteunen.

(beeld: Tero freefly)

Patent blijft gerucht

Dergelijke cameraplatforms kunnen behoorlijk coole opnamen op grondniveau maken die een drone gewoon niet kan, dus het zou logisch zijn voor DJI om dit in een product te veranderen. Maar hoewel het speculeren over patenten leuk kan zijn, zijn ze geenszins een garantie dat een bedrijf het getoonde product ooit zal bouwen. Op dit moment heeft DJI prachtige gimbals en drones, dus zou het niet vreemd zijn om te speculeren dat het ooit een soort semi-tank zal gaan bouwen voor het fotograferen en filmen in moeilijk te bereiken terrein. Wat dacht je van een DJI wagen met jou camera, die bijvoorbeeld dichterbij gevaarlijke dieren kan rijden om daar opnames te maken? Tijd zal het ons leren. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem