Spannende gear voor iedere video professional

Dit is de nieuwe Sony FX9

Siem van Woerkom 626 0
6K full frame sensor, Dual Base ISO 800/4000, 4K 4:2:2 10bit internal recording en 15+ stops Dynamic Range.

Nieuw flagship model

Sony heeft de PXW-FX9 onthuld, zijn eerste XDCAM-camcorder met een geavanceerde 6K Full-Frame sensor en Fast Hybrid Auto Focus (AF) -systeem. De nieuwe flagship-camcorder biedt contentmakers meer creatieve mogelijkheden om extreem scherpe en rijke beelden te schieten. 

Voortbouwend op het succes van de PXW-FS7 en PXW-FS7M2, combineert de FX9 op unieke wijze hoge mobiliteit met een geavanceerd AF-systeem, indrukwekkende bokeh en slow-motion mogelijkheden dankzij de nieuw ontwikkelde sensor. De FX9 neemt ook kleurprofielen en Dual Base ISO 800/4000 over van de VENICE digitale filmcamera en is de ultieme camera voor documentaires, muziekvideo's en all-round evenementfotografie.

Mega krachtige sensor

De nieuw ontwikkelde 6K Full-Frame sensor biedt video met hoge gevoeligheid, weinig ruis en meer dan 15 stops dynamisch bereik die intern kan worden opgenomen in 4K³ 4: 2: 2 10bit. Door oversampling door de Full-Frame 6K-sensor kunnen professionals hoogwaardige 4K-opnamen maken met indrukwekkende ondiepe scherptediepte, terwijl groothoekopnamen nieuwe mogelijkheden bieden voor makers van inhoud om hun creativiteit te uiten. Dit betekent ook dat iedere vastgelegde scène er levensecht uitziet, of deze nu in klaarlichte dag of midden in de nacht is opgenomen. De camcorder kan ook inhoud vastleggen met vijf keer slow-motion snelheid.

Met dezelfde kleur profielen en Dual Base ISO 800/4000 als de VENICE-camera, kan de nieuwe sensor ook zachtere en aantrekkelijkere gezichtstonen creëren.

Het verbeterde Fast Hybrid AF-systeem met aanpasbare AF-overgangssnelheden en gevoeligheidsinstellingen combineert ook fasedetectie AF voor snelle, nauwkeurige onderwerpvolging met contrast AF voor uitzonderlijke focusnauwkeurigheid. De speciale AF-sensor met 561-punts fasedetectie bestrijkt ongeveer 94% in breedte en 96% in hoogte van het beeldvormingsgebied, waardoor consistent nauwkeurige, responsieve AF-tracking mogelijk is, zelfs bij snel bewegende onderwerpen met behoud van ondiepe scherptediepte.

Kijk voor meer highlights naar onderstaande video! 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem