Dit gebeurt er als je de regels overtreed met een drone

Mark IJsendoorn 653 0
Deze animatie brengt de chaos in beeld die een drone heeft veroorzaakt bij een vliegveld bij Londen.

Aan het gebruik van drones zijn inmiddels flink wat regels verbonden, en een verantwoordelijke hobbyist zorgt natuurlijk dat hij weet aan welke regels hij moet voldoen. Wanneer iemand er toch voor kiest die regels te negeren of niet uit te zoeken, kan dat grote gevolgen hebben. Dat is goed te zien in deze animatie van het Britse National Air Traffic Service. Het laat de gevolgen zien van een drone die rond een van de drukste vliegvelden in Engeland werd gespot.

Verkeerschaos

De video laat zien wat er gebeurt met het luchtverkeer wanneer de landingsbanen worden afgesloten omdat er een drone in de buurt vliegt. In totaal zijn de landingsbanen maar veertien minuten gesloten geweest, maar dat zorgde er al voor dat het luchtruim rond het vliegveld verstopt kwam te zitten met wachtende vliegtuigen en verschillende vluchten naar andere vliegvelden moesten uitwijken vanwege brandstoftekort.

Zo zorgde een drone-hobbyist ervoor dat vluchten urenlang vertraagd waren of passagiers zelfs niet op het juiste vliegveld aankwamen. Alle reden om je goed in te lezen op de regels voordat je ergens je drone de lucht in laat.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark