DIGIFOTO Podcast November

DIGIFOTO Podcast: Herfstfotografie, extreme weersomstandigheden en nog veel meer...

Eefke Burg 4445 0
In deze editie van de DIGIFOTO podcast willen we je inspireren en uitdagen om erop uit te trekken. We spreken met Monique Mulder, die prachtige foto’s wist te maken in de herfst: over de uitdagingen die je tegenkomt en hoe ze aan de slag gaat. Ook kijken we naar de nieuwe opleiding van de Fotoacademie die zich meer gaat richten op video.

Extreme weather  fotograaf Glenn Aoys geeft je allerlei tips over het fotograferen in moeilijke weersomstandigheden: van het meenemen van een bliksemdetector tot hoe je jouw auto inzet. Tenslotte komt fotograaf Marijn Fidder aan het woord die onlangs de Hollandse Fotoprijs heeft gewonnen met haar project waarin ze kinderen met kanker in hun dagelijkse leven fotografeerde.


Fotograaf: Monique Mulder

Monique Mulder over de herfst

Wil je meteen gaan naar het interview met Monique Mulder uit de podcast dan kan je op deze link drukken.

Fotograaf Monique Mulder fotografeert in het dagelijkse leven bruiloften. Als ze er dan ook op uit trekt om foto’s te maken in de natuur pakt ze dat op een hele andere manier aan dan dat ze dat bij haar reguliere foto’s doet. ‘Ik ben gek op bokeh en maak graag zachte beelden. In mijn werk richt ik me op beelden die fijn zijn om naar te kijken. Esthetiek en kijkplezier vind ik heel belangrijk en ik denk dat je het plezier van het maken hiervan ook terug kan zien,’ geeft Monique aan. Ben je benieuwd naar tips om je herfstfoto’s naar een hoger plan te tillen? Beluister dan het interview met Monique.

De nieuwe opleiding van de Fotoacademie

Wil je meteen gaan naar het interview met Ruud de Jong van de Fotoacademie uit de podcast dan kan je op deze link drukken.

De fotografie industrie verandert en opleidingen kunnen niet anders dan hierop inspelen. De Fotoacademie start daarom in het aankomende jaar met een nieuwe opleiding waarin video een grotere rol gaat spelen. ‘Klanten vragen er om en je ziet dat fotografen hun projecten er ook steeds meer mee uitbreiden’ vertelt Ruud de Jong. In het interview licht hij de andere veranderingen ten opzichte van de huidige opleiding toe en geeft hij tips hoe je wordt toegelaten tot de opleiding.

Fotograaf Glenn Aoys

Extreme weatherfotografie met Glenn Aoys

Wil je meteen gaan naar het interview met Glenn Aoys uit de podcast kan je op deze link drukken.

Glenn Aoys richt zich op extreme weersomstandigheden: stormen, ijs en andere zaken waar andere fotografen misschien liever binnen blijven. Hoe leg je de bliksem het beste vast? De fotograaf geeft tips en vertelt over zijn ambities voor de toekomst.

Fotografie: Marijn Fidder

Marijn Fidder wint Hollandse Fotoprijs

Wil je meteen gaan naar het interview met Marijn Fidder uit de podcast kan je op deze link drukken.

Fotograaf Marijn Fidder won onlangs de Hollandse Fotoprijs met haar kwetsbare serie van portretten van kinderen met kanker. ‘Het is ooit begonnen in mijn tussenjaar, ik wilde iets zinvols kunnen betekenen en ging toen nadenken en kwam uit op een vriendje van mij dat in groep drie was overleden doordat deze kanker had. Ik wilde heel graag iets doen voor de gezinnen rondom deze kinderen en wilde voor hen foto’s vastleggen zodat dit later hopelijk zou kunnen bijdragen aan de verwerking,’ geeft Marijn Fidder aan. Ze vertelt ons hoe ze het project heeft ervaren en wat haar ambities zijn voor de toekomst.

Beluister hieronder de hele podcast voor alle interviews achter elkaar en voor de aanvullende tips voor boeken en evenementen.  

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke