DIGIFOTO Awards: Panasonic Lumix TZ90

DIGIFOTO Awards: Panasonic Lumix TZ90

Jasper van Bladel 637 0
De Panasonic Lumix TZ90 biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt

Sommige camera’s zijn goed in het vastleggen van actie en andere camera’s zijn weer ideaal voor in je jaszak. En dan is er de Panasonic Lumix TZ90: die is het allemaal. De erg compacte body bevat een mooie sensor, een prima lens met 30x optische zoom en allerlei vernuftige functies. Ga maar na: een 20,3 megapixelsensor, een Leica-lens met een groot zoombereik dat omgerekend uitkomt op 24-720mm en alle bekende 4K-functies van Panasonic.

Opmerkelijk is dat de camera zoveel ‘professionele’ functies heeft. Zoals we gewend zijn van Panasonic zit de camera vol met 4K-mogelijkheden. Zo kun je filmen in 4K-resolutie, maar de techniek maakt het ook mogelijk om met 4K-Photo 30 foto’s per seconde te maken en daardoor geen enkel moment meer te missen. Met een andere slimme functie, Post Focus, kun je het scherpstelpunt van je foto naderhand veranderen.

De Panasonic Lumix TZ90 is dus een erg capabele en compacte camera met een groot zoombereik, een fijne beeldkwaliteit en slimme 4K-functies. Daarnaast is de TZ90 ook te gebruiken voor het maken van vlogs, iets waar je de 4K-video-resolutie ook fijn voor kunt gebruiken.

Getest in: digifoto Starter 2.2017

Prijs: € 429,-
Info:
panasonic.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper