DIGIFOTO Awards: Olympus OM-D E-M10 Mark III

DIGIFOTO Awards: Olympus OM-D E-M10 Mark III

Jasper van Bladel 718 0
Het nieuwste instapmodel OM-D van Olympus is een prima keuze

Deze nieuwe OM-D E-M10 Mark III, de opvolger van de E-M10 Mark II. De fraaie body heeft een flinke portie aan retro-invloeden en elementen die gebruikers van de oude OM-camera's zullen herkennen. De metalen draaiknoppen aan de bovenkant van de camera zijn fraai en stevig. Ook het kantelbare touchscreen zit stevig in elkaar en voelt solide aan.

Deze OM-D E-M10 Mark III deelt technieken met het huidige topmodel van Olympus, de OM-D E-M1 Mark II. Dat gaat dan over de TruePic VIllbeeldprocessor. Verder beschikt de nieuwste OM-D E-M10 over 121 contrast-autofocuspunten die vrijwel het gehele beeld beslaan. De Continuous AF-functie, voor het volgen van een onderwerp, heeft een trackingfunctie die beweging van het voorwerp kan detecteren, en met de handige Face Priority AF en Eye Detection AF is het eenvoudig om goed belichte portretten te maken. De camera kan tot 8,6 beelden per seconde maken.

De OM-D E-M10 Mark III heeft de beschikking over een live-MOS beeldsensor met 16,1 megapixel en vijfassige beeldstabilisatie. De derde generatie E-M10 heeft de beschikking over 4K-video. Het design is onderscheidend, fraai en in lijn met de rest van de OMD-reeks. De camera levert foto- en videobeelden af met een prima kwaliteit. Dat maakt de OM-D E-M10 Mark III een fijne camera voor relatief weinig geld.

Getest in: DIGIFOTO Pro 4.2017

Prijs: € 649,99,-
Info: olympus.nl/cameras

Beoordeling

Scherpte 7
Beeldfouten 8
Autofocus 8
Behuizing 8
Prijs/kwaliteit 8

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper