Van extreem naar extremer

Deze fisheye heeft een brandpuntsafstand van 4mm!

Siem van Woerkom 364 0
Heb je ooit een fisheye gebruikt en gedacht; 'een beeldhoek van 180 graden is kinderspel, ik wil tot zelfs ACHTER mijzelf zien'? Dan is daar nu gelukkig een oplossing voor te vinden.

Geen alledaagse lens

Een fisheye voor M43 camera's die in theorie achter je kan kijken.. Het is Laowa gelukt! Met een unieke 'field of view' van 210° kan de 4mm f/2.8 lens van Laowa een cirkelvormig fisheye-perspectief creëren op Micro Four Thirds (M43) camera's.

Fotografen kunnen een 360° volledig panoramabeeld maken met maar 2 opnamen. De lens weegt slechts 135 gram, waardoor hij extreem draagbaar is en fotografen overal en altijd creatieve foto's kunnen maken. Ook kan de lens gemonteerd worden op DJI Inspire X5-camera's voor het creëren van een uniek vogel-perspectief dat je nog nooit eerder hebt gezien.

Super compact!

Met het lichte gewicht van slechts 135 gram kan je het objectief letterlijk in je zak steken en op elk gewenst moment tevoorschijn halen voor speciale opnamen. Het compacte formaat en het lichte gewicht maakt hem perfect voor verschillende opnames, zoals selfies, vlog, skateboarden, 360 ° panorama, VR-beeldvorming, virtuele rondleidingen of zelfs vliegen met drones. Ondanks zijn kleine behuizing heeft de lens alsnog een snel maximaal diafragma van f/2.8. Wanneer meer licht binnenkomt, kunnen fotografen genieten van een grotere flexibiliteit tijdens werken met weinig licht. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze lens perfect is voor astrofotografie en andere nachtscènes.

Extreem dichtbij

De extreem korte focusafstand van slechts 3cm (!)  betekent dat je heel dicht bij je onderwerpen kan komen om de details benadrukken. De overdreven kijkhoek biedt ook scenarios om grappige dieren (of bijvoorbeeld je vrienden) in beeld te brengen. Daarnaast is de beeldscherpte enorm indrukwekkend. Vooral omdat de lens niet alleen scherp is in het midden, maar ook een duidelijk beeld produceert aan de randen. Wat natuurlijk erg fijn is wanneer je een groothoek conversie van je fisheye shots zou willen maken. 

Hieronder zijn beelden te zien van de fisheye, gemonteerd op een DJI Phantom. De lens is vanaf deze week voor M43 mount beschikbaar, voor een adviesprijs van slechts 199eu. Meer informatie is hier te vinden: www.venuslens.net

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem