Vergeten plekken in de Californische woestijn

Desert Realty – Ed Freeman

Redactie DIGIFO... 1395 0
Californië is één van de grootste staten van de VS en ondanks de 37 miljoen inwoners is er heel veel leegte te vinden. Met veel oude gebouwen, zeker buiten de steden, gebeurt dan ook niets als ze worden verlaten. Ed Freeman ging op zoek naar deze vergeten plekken en zette ze op intrigerende wijze op de foto.

Het vinden van de vergeten plekken was voor Ed Freeman vrij eenvoudig. Hij keek naar een kaart, zoekt de meest afgelegen plekken uit en reed er naar toe, in de hoop een vervallen gebouw te vinden. De foto's die hij maakt bewerkt hij aanzienlijk: de luchten worden veranderd, kleuren worden verwijderd en weer teruggeplaatst en alle bergen zijn dezelfde. Freeman heeft hiervoor gekozen om de realiteit van de verhalen achter de verlaten gebouwen meer kracht bij te zetten. Het zijn ten slotte allemaal vergane dromen van de oprichters van de bedrijven die er gevestigd waren.Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Desert Realty – Ed Freeman Lees ook: AMERICA IN BLACK & WHITE : tentoonstelling en boek

Ed Freeman

Ed Freeman heeft een interessant leven geleidt. In de eerste helft van zijn leven was hij gitarist, tourmanager bij de Beatles en produceerde hij klassieke albums zoals American Pie van Don McLean. Tegenwoordig is hij professioneel fotograaf met honderden publicaties en meerdere reizende tentoonstellingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Ed Freeman.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie