De Wilde Stad

De Wilde Stad: aanrader voor iedereen die gek is van het betere filmwerk

Remco Stunnenberg 4258 0
Vorige week ging 'De Wilde Stad, ongeziene natuur in de de grote stad', in première. Een film die terecht veel lof oogst vanwege het dynamische en unieke filmwerk.

In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven. De Wilde Stad is gefilmd vanuit het perspectief van de dieren, waardoor de mensen en de stad Amsterdam worden gereduceerd tot decor. Juist dit maakt het filmwerk zo verrassend en uniek.

Geen onbekende  

Filmmaker Mark Verkerk, is dan ook geen onbekende in dit metier. Eerder al maakte hij samen met  'veldregisseur' Ruben Smit de documentaire “De Nieuwe Wildernis”, een film over dieren die gedurende vier jaargetijden probeerden te overleven in de Oostvaardersplassen in Flevoland.

Meeslepend 

In zijn nieuwste werk laat Verkerk de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur zien in een stedelijke omgeving. Het resultaat is een meeslepend verhaal vol verrassende plotwendingen en avontuurlijke ontmoetingen tussen dier en en mens.

Het betere filmwerk 

Deze film is een absolute aanrader voor iedereen die gek is van het betere filmwerk. Of je nu wel of niet een liefhebber bent van natuur. 

Sigma

Verkerk maakte tijdens het filmen onder andere gebruik van verschillende SIGMA objectieven. Tijdens de CP+ introduceerde Sigma vorige week nog zeven Sony full frame E-mount objectieven.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco