Lange sluitertijden en weinig kleur

De rustgevende zeegezichten van Trevor Cotton

Redactie 2000 0
Veel mensen gaan regelmatig naar het strand om helemaal tot rust te komen. Trevor Cotton woont aan de zuidkust van Engeland en gaat regelmatig op pad om mooie rustgevende foto's te maken van de zeegezichten die hij tegenkomt.

Cotton is zeer geïnspireerd door de esthetische stijl van Japan met minimalistische compositie en lange sluitertijden die een harmonie creëren tussen het water en de lucht. Om de foto's nog meer een minimalistisch gevoel te geven maakt hij het merendeel van zijn foto's zwart-wit, maar maakt een uitzondering als een klein beetje kleur veel verhaal toevoegt.

Met zijn foto's wil Cotton het onderwerp op een unieke manier laten zien, met minimale afleiding.Formation by Trevor Cotton on 500px.com

Another year by Trevor Cotton on 500px.com

Triassic stacks #8 by Trevor Cotton on 500px.com

Respect by Trevor Cotton on 500px.com

At rest by Trevor Cotton on 500px.com

T by Trevor Cotton on 500px.com

Nevermore by Trevor Cotton on 500px.com

If only by Trevor Cotton on 500px.com

Fleet lagoon by Trevor Cotton on 500px.com

Seagull island by Trevor Cotton on 500px.com

Lees ook: De dreigende wereld van Marius Kasteckas

Trevor Cotton

Trevor Cotton is een Brise fotograaf die zijn baan in IT- en reclamewereld heeft verlaten om zich zoveel mogelijk met fotografie bezig te houden. Door zijn interesse in computers en digitale fotografie kan Cotton als geen ander genieten van de nabewerkingsslimmigheden van software als Photoshop. Cotton is dan ook geen 'purist' maar schuwt het programma niet om het beeld te krijgen dat hij voor ogen heeft.

Kijk voor meer informatie over Trevor Cotton op zijn website.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie