De pastelkleurige sportvelden van 'Courts 02'

De pastelkleurige sportvelden van 'Courts 02'

Redactie DIGIFO... 435 0
Nu de wereld in de ban van sport is, is het nieuwe fotoboek van Ward Roberts precies op het juiste moment uitgekomen. De Australische fotograaf vereeuwigde de prachtigste pastelkleurige sportvelden van de wereld in ‘Courts 02’.

Courts 02

Courts 02 is het vervolg op het eerste deel van Ward Roberts zijn sportvelden-serie, dat hij vier jaar geleden voor het eerst publiceerde. In zijn fotografie viert Ward Roberts de pastelkleurige en lege tennis- en basketbalvelden die hij de afgelopen vier jaar fotografeerde in Hong Kong, Bermuda, Hawaii, New York en Melbourne.

Courts 02

Fascinerende sportvelden

De verlaten sportvelden hebben een schilderachtig uiterlijk en vertellen elk een uniek verhaal over hun geschiedenis en gebruik. Ward Roberts zijn foto’s hebben een delicate en lichte sfeer, maar zijn tegelijkertijd ook opvallend en frustrerend.
Ward Roberts vertelt dat hij absolute controle uitvoert over wanneer hij de sportvelden fotografeert. De pastelkleurige tint die zijn foto’s hebben zijn het resultaat van het afwachten van het juiste seizoen, de juiste dag, en het juiste tijdstip. “In Hong Kong werd de zachtheid van de beelden veroorzaakt door de vervuiling van de lucht, die ervoor zorgt dat het licht en de kleuren verzacht worden.”

Waar zijn eerste Courts serie gefocust was op de architectuur, wil Ward Robert met Courts 02 werk neerzetten dat fascinerend is om naar te kijken. Alles moest samenkomen in het perfecte plaatje, zowel de architectuur, het landschap, de kleuren en het verhaal.

Courts 02 is verkrijgbaar vanaf veertig dollar bij de online webshop Editions Publishing.

Courts 02

Courts 02

Courts 02

Courts 02

Courts 02

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie