Een waardige tegenstander voor GoPro

De nieuwe Ricoh Theta SC2 4K camera

Siem van Woerkom 394 0
Kleurrijk, mobiel, scherp en krachtig; dat is de nieuwe Ricoh THETA SC2.

Ricoh komt met kleurrijke opvolger

Ricoh heeft de Theta SC2 aangekondigd. Opvolger van de originele Theta SC en welkome aanvulling op de gehele Theta-familie. De Theta SC2 heeft veel van de functies behouden die zijn voorganger zo populair hebben gemaakt zoals mobiliteit en eenvoud. En gaat nog een stap verder door verschillende nieuwe upgrades en verbeteringen te implementere, waaronder 4K-video, veel meer geheugen en een aantal coole nieuwe opname modi.

'Never change a winning formula', moet Ricoh gedacht hebben. Qua vormfactor is het namelijk moeilijk om de Theta SC2 van het origineel te onderscheiden. De eerste Theta SC werd geprezen om zijn lichtgewichte ontwerp en dit heeft de camera dan ook nog steeds. Hij is ook net zo gemakkelijk te gebruiken, dankzij de intuïtieve bouw en knopindeling. Maar dat betekent niet dat alles hetzelfde is. De Theta SC2 heeft nu bijvoorbeeld een nieuw OLED-display aan de voorzijde en aan de zijkant een zelfontspanner en Bluetooth-knop. Deze toevoegingen ronden de zeer slanke maar toegankelijke esthetiek van de Theta SC2 af die het origineel zo populair maakte.

Veranderingen en verbeteringen

Natuurlijk zijn er wel veranderingen. Om te beginnen kan de Theta SC2 nu 4K sferische video opnemen. Dit is een grote sprong voorwaarts van de originele Theta SC, die maximaal 1080p bereikte. De resolutieverbetering is te danken aan de nieuwe beeldsensor van de Theta SC2, die werd overgedragen van Ricoh's geavanceerde 360-gradencamera, de Theta V. Opslag kreeg ook een aardige upgrade. Waar de Theta SC 8GB basisgeheugen bood, geeft de Theta SC2 16 GB. De resolutie van de fotosensor blijft hetzelfde op 14.4MP (5376 x 2688).

Bij de nieuwe voorinstellingen zijn we ondertussen 'Gezichtsmodus', die automatisch het gezicht van het onderwerpen detecteert en waar nodig correcties aanbrengt. Als een gezicht schuin staat of op de verkeerde locatie staat, wordt het in de Gezichtsmodus gecentreerd. Het verheldert ook de huid, indien nodig, en vermindert ruis om het algehele uiterlijk te verbeteren. Er is ook een voorinstelling Nachtmodus en een Onderwatermodus, die beide de instellingen van de Theta SC2 optimaliseren om de perfecte opname in die specifieke omgevingen te maken.

Niet alleen werd de beeldsensor van de Theta SC2 versterkt, maar ook de verwerkingskracht erachter. Het HDR-algoritme van de Theta SC2 produceert bijvoorbeeld niet langer chromatische aberratie, randen of onnatuurlijke kleurverzadiging. Qua prestaties verwerkt en verzendt de Theta SC2 afbeeldingen en video tot 4x sneller dan de originele SC. Deze verbeteringen betekenen dat de SC2 nu betere video's en foto's produceert en ze sneller dan ooit kan overbrengen.

Voor meer informatie over alle specificaties en prijs van de nieuwe Theta kan je hier terecht. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem