DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Christel de Wolff 385 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Lapland

Bij Lapland denk je natuurlijk meteen aan kou en sneeuwhonden, maar wist je dat je er in de zomer ook prima kunt vertoeven? Hoewel Lapland voor een groot deel boven de poolcirkel ligt, ligt er niet het hele jaar sneeuw. In de zomer wordt het er makkelijk 20 tot 25 graden. Als je niet zo'n fan bent van hoge temperaturen en bakken in de zon op een druk strand, kun je dus best overwegen om je zomer te vieren in dit prachtige gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland. Check deze video maar eens die Voigt Travel maakte van het zomerse landschap in Lapland. 

Hoe maak je de beste foto's in Lapland?

Lapland kenmerkt zich door de eindeloos uitgestrekte ongerepte natuur. Als natuurfotograaf kun je hier je hart aan ophalen. Je kunt je concentreren op de landschappen, maar ook een duik nemen in de bijzondere cultuur van de Sami, het traditionele volk van Lapland. Tijdens een rondreis door Lapland kun je ook verschillende rendierboerderijen bezoeken. Ben je in voor wat meer actie? Hijs je camera dan in zijn waterdichte behuizing en stap in een kano, kajak of raft. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel