DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Lake Louise

Jasper van Bladel 770 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar het mooie Lake Louise in Canada.

Eén van de beroemdste meren in Canada is Lake Louise. Dit komt vooral door de felle groenblauwe kleur die het water in de zomermaanden kan hebben. Dit komt een mineraal dat bij fel zonlicht en de juiste hoek samen met het heldere water deze bijzondere kleur vormt. Deze mooie smaragd-achtige kleur vormt samen met de hoge bergen en de blauwe lucht voor een waar spektakel dat veel toeristen en fotografen doet samenkomen. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Wil je het meer in alle kleurenpracht fotograferen, ga dan in de zomer naar Canada. Van eind juli tot eind augustus heb je de beste kans om de bijzondere kleuren te zien. In de lente en in het najaar kan dat ook, maar is de kans aanzienlijk kleiner. Wel is het dan een stuk rustiger bij het meer. Kijk dus of je gaat voor meer zekerheid wat betreft het bijzondere kleurenschouwspel of voor een rustiger bezoek. 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper