DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Kinderdijk

Redactie DIGIFO... 2671 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij Kinderdijk.

In deze rubriek hebben we al een aantal van de mooiste fotolocaties over de hele wereld laten zien, van Afrika tot in Amerika, maar ons eigen kikkerlandje heeft natuurlijk ook prachtige fotolocaties. Vandaag reizen we af naar één van de mooiste en meest populaire bestemmingen in Nederland: Kinderdijk.

Kinderdijk© Ilya Korzelius  – geüpload in onze Lezersgallery

Kinderdijk© Olav Lijzenga – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Hoe maak je daar de beste foto?

Zoals vrijwel altijd bij landschapsfotografie maak je bij Kinderdijk de mooiste foto's rond zonsopkomst en zonsondergang, maar in dit geval niet alleen vanwege het mooie licht. Kinderdijk is één van de populairste toeristenbestemmingen van het land en overdag kan het behoorlijk druk zijn. Als de zon langzaam ten onder gaat en het afkoelt vertrekken de toeristen meestal om ergens iets lekkers te gaan eten en heb je als fotograaf meer mogelijkheden. Het kan echter lonen om vroeg uit bed te stappen in plaats van te wachten tot zonsondergang, vanwege de mooie mistflarden die 's ochtends te zien kunnen zijn. In september zijn de molens overigens één week lang prachtig verlicht, wat ook sprookjesachtige foto's kan opleveren.

Bezoek je Kinderdijk overdag, dan kan het ook interessant zijn een molen van binnen te bekijken en detailshots te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van Kinderdijk.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie