De landschappen van Oregon in infrarood

De landschappen van Oregon in infrarood

Nadja Geskus 1108
Time lapses van landschappen, en in dit geval Oregon, zijn natuurlijk niet zo bijzonder. Maar wat deze time lapse wel bijzonder maakt, is dat hij gefilmd is met infrarood camera’s. De beelden die Sam Forencich maakte zijn buitenaards mooi. Iets wat je moet hebben gezien!

Oregon

Fotograaf Sam Forencich maakte een prachtige video. In de time lapse zie je beelden van de prachtige omgeving van Oregon. Maar wat de video nog interessanter maakt is dat de time lapse is gemaakt met infrarood camera’s. De time lapse is ‘Invisible Oregon’ getiteld. Volgens Sam Forencich is de time lapse een onderzoek naar de aard van de werkelijkheid.

De landschappen van Oregon in infrarood

Infrarood

Door het gebruik van zowel timelapse en infrarood fotografie, laat Sam Forencich ons een wereld induiken die normaal gesproken niet met het menselijk oog te zien is. De tijd wordt met een ongelooflijke vaart vooruit gespoeld. Het geeft een bijzonder effect en de geluidsfragmenten dikken de subtielste veranderingen nog extra aan. Het geheel heeft een buitenaards mooie sfeer. De time lapse is gemaakt met een Nikon D750 en een Canon EOS 5D Mark II. De video onthult beelden van Oregon die nog nooit eerder vertoond zijn.

 

Lees ook: Fotowedstrijd Landschapsfotografie - doe mee en maak kans op een reis naar Spitsbergen t.w.v. €5.500,-

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja