General Manager van Sony doet voorspelling

De eerste Canon of Nikon spiegelloze full frame slechts kwestie van tijd

Remco Stunnenberg 1297 1
Volgens Sony is het slechts een kwestie van tijd alvorens ook Canon en Nikon, net als Sony, met full-frame camera's op de markt komen zonder spiegel. Dit vertelt Kenji Tenaka, Sony's Senior General Manager van de Digital Imaging Business Group, namens Sony in een recent interview met DP Review.

De geruchten over Nikon en Canon full-frame camera's zonder spiegel zijn niet nieuw. We horen deze verhalen al jaren. Het is echter nog altijd wachten op de eerste Nikon of Canon full-frame camera zonder spiegel.

Lancering dichtbij

Heel lang kan dat volgens Kenji Tanaka, Sony's Senior General Manager van de Digital Imaging Business Group, niet meer duren. De lancering is dichtbij, zegt hij. Hij voorspelt dat Canon en/of Nikon binnen een jaar met een dergelijke full frame op de markt komen. Daarmee betreden zij dan dezelfde markt als Sony die al jaren spiegelloze full frame camera's produceert.  

Binnen een jaar

Tenaka doet deze voorspelling in een recent interview met DP Review. Het interview vond plaats tijdens de recente CP+ beurs in Japan, eerder deze maand. Tenaka: 'Dit is mijn persoonlijke mening maar ik denk dat Canon en Nikon binnen een jaar instappen op deze markt.'

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco

afbeelding van Matt H. Imaging

Canon en Nikon zullen wel moeten, stilstand is achteruitgang. Sony heeft wel een forse voorsprong dus werk aan de winkel.