Doe het lekker zelf!

Creatief ten top; fotografe styleert, schiet en bewerkt al haar kunstwerken zelf.

Siem van Woerkom 192 0
Kimberly Douglas is een echte duizendpoot. Niet alleen zijn al haar foto's zelfportretten, ook zorgt ze voor de styling, make-up en nabewerking van al haar beelden.

Tijdrovende modeshoots

Kihmberlie (Kimberly Douglas) maakt al geruime tijd verbluffende foto's die ze op haar Instagram pagina deelt. Haar werk kreeg laatst enorm veel aandacht toen ze haar meest recente foto's uploadde van een fantastische fotoshoot met honderden rozen. De beelden gingen viral en werden tienduizenden keren online geliked. 

Website Bored Panda praatte met Kihmberlie over haar modellencarrière, wat haar motiveert en inspireert, en welk advies ze heeft voor mensen die willen beginnen met modelleren. Het is een interessant stuk om te lezen en zeker aan te raden om de foto's te bekijken waarin ze deels laat zien hoe ze te werk gaat. 

Inspiratie oorsprong

Kihmberlie is een echte alleskunner: ze modelleert, ze fotografeert alles zelf en ze deelt op social media elke stap van het behind-the-scenes proces. 

'Ik zat op de universiteit in een mode klas en terwijl ik een vrouw aan het stylen was en haar liet zien hoe ik moest poseren, begon ik te denken; Ik wou dat ik VOOR de camera stond in plaats van erachter.' Na wat onderzoek en experimenteren met camera's en statieven besloot ik om vaker foto's van mijzelf te maken. Ik beschouw mezelf niet echt als een fotograaf omdat ik meestal alleen foto's van mezelf maak, wat ik oorspronkelijk begon te doen om ervaring op te doen met het modelleren. Uiteindelijk kreeg ik zoveel leuke positieve berichten van mensen dat ik inzag dat er misschien toch wel een toekomst in zat.'

Motivatie om te starten

Het model deelde enkele hints voor degenen die hun dromen van modellen werk willen najagen: 'Ga ervoor. Denk nooit dat je niet genoeg bent. Ik heb zelf nooit een back-up plan gehad. Ik zeg niet dat je geen plan B moet hebbent, maar laat het geen steunpilaar worden wat in een vangnet verandert en waardoor je te bang wordt om achter je droom aan te gaan'.

'Er is altijd een manier om te creëren wat je wilt, zelfs als het onmogelijk lijkt,' deelt Kihmberlie als motivatie. 'Er zijn veel momenten geweest waarop ik een shoot heb beëindigd en mezelf verraste omdat ik niet eens wist hoe ik het deed of verzon.'

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem