Elektronisch verstelbaar diffusie-paneel

Zylight Active Diffusion: de toekomst van softboxen?

Fabienne Keijzer 632 0
Traditionele softboxen verminderen de hardheid van het licht en daarmee de schaduwen. Met gels kun je weer aanpassen hoe heftig dat verzachtende effect is. Maar nu is er een oplossing die dat allebei kan regelen met één druk op de knop: Active Diffusion van Zylight.

Zylight Active Diffusion: een flexibel Lcd-scherm 

Het diffusie-paneel van Zylight is een flexibel en transparant Lcd-scherm dat zich vult met vloeibare kristallen om zo het licht te verspreiden en zachtere schaduwen te creëren. Deze bijzondere technologie is ontwikkeld door Zylight en ze noemen het dan ook Active Diffusion. Met een afstandsbediening kun je het scherm naar wens aanpassen. In deze video, die stamt uit 2010, kun je zien hoe het paneel precies werkt.

 

Zylight en Chimera 

Het is niet duidelijk waarom het bedrijf de Zylight Active Diffusion nu pas op de markt brengt. Wellicht omdat ze nu een passende partner hebben gevonden in Chimera. Dit bedrijf kan het Lcd-scherm namelijk volledig zelf ontwikkelen. Je kunt het paneel op maat laten maken en deze vastmaken aan frame of een softbox van Chimera. Omdat het scherm automatisch variabel is, is het niet meer nodig om verschillende filters mee te nemen.
De Zylight Active Diffusion-panelen zullen verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Naar verwachting zijn ze te koop vanaf april 2017. 
Zylight Active Diffusion

Lees ook: Waterdicht en opvouwbaar ledpaneel van LedGo

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne