Behoud je brandpuntsafstand

ZY Optics introduceert nieuwe Mitakon Fuji X Camera Lens Turbo Adapter

Redactie DIGIFO... 712 0
ZY Optics heeft een nieuwe Mitakon turbo adapter geïntroduceerd die het mogelijk maar om Nikon, Canon- of M42-objectieven te gebruiken met camera's met een Fujifilm X-vatting. En met deze adapter blijft de originele brandpuntsafstand bijna helemaal behouden.

Als je een fullframe-objectief voor een aps-c-sensor plaatst, moet je er rekening mee houden dat de effectieve brandpuntsafstand 1,6 keer toeneemt. Een 50mm objectief bijvoorbeeld, levert op een aps-c  camera een effectieve brandpuntsafstand van 80mm. Als je een beeld wil met meer tele is dit natuurlijk heel handig, maar als je een foto met een groothoek wil maken verlies je een groot deel van je beeld. Deze nieuwe adapter van ZY Optics corrigeert deze cropfactor voor een groot deel: een 50mm objectief dat met deze adapter op een aps-c-camera van Fujifilm wordt geplaatst, geeft een beeld van 55mm fullframeequivalent.

De verkleinde cropfactor die deze adapter geeft gaat wel één stop ten koste van het maximale diafragma dat het objectief levert.MitakonLees ook: ZY Optics kondigt Mitakon Speedmaster 35mm f/0.95 Mark II-objectief aan

Prijs en beschikbaarheid Mitakon Fuji X Turbo adapter

De Mitakon Fuji X Turbo adapter is beschikbaar voor Canon-, Nikon- en M42-objectieven voor een adviesprijs van $ 149,- en is al te bestellen op de website van Mitakon. De adviesprijs in Euro's is nog niet bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere adapter op deze website van Mitakon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie