Zo zou de dual camerafunctie van de iPhone 7 kunnen werken

Zo zou de dual camerafunctie van de iPhone 7 kunnen werken

Rick Roeven 1358 0
Volgens geruchten krijgt de aanstaande iPhone 7 twee lenzen of twee camera modules om de foto- en videomogelijkheden uit te breiden. MacRumors heeft een artikel geschreven waarin ze de mogelijke implementatie van de dubbele camera uitleggen aan de hand van het patent dat Apple ingediend heeft.

We schreven al eerder over de geruchten dat Apple overweegt om twee lenzen toe te passen in de iPhone 7. Na het bestuderen van het patent concludeert MacRumors echter dat Apple waarschijnlijk gebruik zal maken van twee losse camera modules met ieder een eigen lens met een afzonderlijke brandpuntsafstand. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van een standaard groothoeklens en een telelens die ingezoomde opnamen maakt. Doordat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van digitale zoom zal de kwaliteit beter zijn dan bij de huidige smartphones.

iPhone 7 dual camera

Foto © MacRumors.com

MacRumors gaat ervan uit dat beide camera modules tegelijk gebruikt kunnen worden voor het opnemen van video of foto's. De beelden van beide modules worden dan split screen naast elkaar weergegeven. Bij het maken van foto’s kan de gebruiker naadloos wisselen tussen het beeld van de groothoek module en dat van de zoom module. Ook zou het mogelijk zijn om één module in te zetten om te fotograferen en de andere om gelijktijdig video op te nemen. Als voorbeeld geeft Apple in het haar patent het uitblazen van de kaarsjes op de taart bij een kinderfeestje. Met de groothoek module kan een filmpje gemaakt worden van het zingen en brengen van de taart. Gelijktijdig kan met de zoom module een portretfoto gemaakt worden van het kind terwijl de kaarsjes uitgeblazen worden.

Op basis van de beschikbare informatie heeft MacRumors de onderstaande video gemaakt om het concept toe te lichten.

Ondanks het patent is het natuurlijk niet zeker dat Apple deze dual camera techniek zal toepassen in de aanstaande iPhone. Ook de exacte uitwerking van deze techniek staat nog niet vast. Het is wel interessant om te zien dat smartphonemakers nieuwe technieken ontwikkelen die de fotografische mogelijkheden van smartphones verder door kunnen ontwikkelen.

Voor meer uitleg over het patent van Apple en de iPhone 7 dual camera functie kijk op MacRumors.com

afbeelding van Rick Roeven

Rick Roeven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Rick