52MP in iPhone formaat

Zo werkt de kleine 52MP Light L16 camera

Redactie DIGIFO... 2874 0
Een camera ter grootte van een iPhone met een 52MP sensorequivalent en een optisch zoombereik van 28-150mm? Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar als het aan 'Light' ligt, ligt deze camera voor de zomer in de winkel. Om de laten zien hoe de L16 werkt hebben ze nu een video gemaakt.

De Light L16 is een compacte camera met zestien kleine objectieven en sensoren. Door deze slim te positioneren en de beelden van al deze sensoren samen te voegen produceert de L16 beelden van zeer hoge kwaliteit. Ook moet dit ervoor zorgen dat de camera uitstekende prestaties levert in situaties met weinig licht en doordat elke sensor apart belicht wordt, geeft de camera beelden met een heel groot dynamisch bereik.

Lees ook: 'Light' belooft revolutionaire camera

Ontwikkelingen

De ontwerpers van de Light L16 zijn hard aan het werk om de camera te optimaliseren. In eerste instantie liet Light weten dat alle zestien objectieven van de camera een maximale diafragma van f/2.4 zouden krijgen, maar het bedrijf laat weten dat de camera nu ontworpen wordt met vijf objectieven van 28mm met een maximale diafragma van f/2, vijf 70mm objectieven met een diafragma van f/2 en zes 105mm objectieven met een maximale diafragma van f/2.4. Light heeft ook een aantal voorbeeldfoto's gepubliceerd, die er niet om liegen.Light L16 cameraLight L16 cameraLight L16 camera

Prijs en beschikbaarheid Light L16

Volgens Light verschijnt de L16 in het voorjaar van 2017 op de markt  met een adviesprijs van rond de 1.700 Amerikaanse dollar. Wanneer de camera in Nederland beschikbaar is en wat de adviesprijs hier zal zijn is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Light.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie