Zilveren Camera over vernieuwingen fotojournalistiek

Redactie 658 0
Het rommelt in de fotojournalistiek. Recent werd de beroepsgroep 'dood' verklaard door Neil Burgess en William Klein bekritiseerde hun werk op het fotofestival van Perpignan. De Zilveren Camera organiseert nu een seminar over de vernieuwingen die plaatsvinden.

Op woensdag 6 oktober organiseert De Zilveren Camera een avond met interviews en presentaties over nieuwe ontwikkelingen in de fotojournalistiek in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. In het eerste deel van de avond ligt de nadruk op het perspectief van de uitgevers en de nieuwe mogelijkheden die tablets als de iPad bieden. In het tweede deel gaat het om het combineren van foto’s, geluid en video bij het vertellen van verhalen.

Fotojournalistiek

De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor de Nederlandse fotojournalistiek. Naast de prijzen voor beste losse foto’s en korte reportages heeft de organisatie sinds dit jaar een nieuwe prijs, die de maker van het beste fotoverhaal beloont. Deze prijs heet vanaf nu de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek. De avond van 6 oktober is bedoeld om uitleg te geven over de prijs zelf, maar vooral ook om het gebruik van de nieuwe technische mogelijkheden te stimuleren. 

Presentaties

Directeur Lars Boering van de FotografenFederatie zal praten over de economische positie van de professionele fotografen, terwijl Arno Haijtema – voorzitter bij De Zilveren Camera – een presentatie zal geven over veranderingen in het beeldgebruik door de media. Later op de avond zal er een gesprek zijn met Iris Box, winnares categorie Multimedia bij de Photo Academy Award 2010, dit jaar afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Tot slot zal Michelle Q. Hamers, vanaf dit voorjaar werkzaam als multimedia editor voor Magnum in Motion, een presentatie geven.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie