Zilveren Camera organiseert seminar over multimedia

Redactie 600 0
Samen met Mediastorm organiseert de Zilveren Camera een seminar over het gebruik van multimedia door fotojournalisten. De seminar wordt gehouden voorafgaand aan de prijsuitreiking die op 23 januari plaatsvindt in het Gemeentemuseum Den Haag.

Eric Maierson is met zijn ruime ervaring in schrijven en produceren de belangrijkste spreker van de avond. Maierson is sinds 2006 regisseur, producer en staflid bij Mediastorm, het Amerikaanse multimediabedrijf dat de seminar mede mogelijk maakt. Voor Mediastorm maakte Maierson tientallen producties. Zo leverde hij werk voor National Geographic, de Council on Foreign Relations en het Open Society Institute. Hij kreeg veel prijzen - waaronder twee Emmy's - en publiceerde in bladen als Playboy en McSweeney’s. Zijn artikelen zijn bovendien te lezen op de blog van Mediastorm en op zijn eigen website

Programma

Het programma van de seminar wordt grotendeels gevuld door Maierson. In het gedeelte voor de pauze zal hij de drie nominaties van de Canon Prijs voor vernieuwde fotojournalistiek recenseren tijdens een tafelgesprek met één van de juryleden. Na de pauze zal Maierson de seminar vervolgen met een lezing over de werkwijze van Mediastorm. Hij zal ook advies geven over hoe fotojournalisten zelf gebruik kunnen maken van multimedia. 

Locatie en aanmelding

De seminar vindt plaats voorafgaand aan de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Camera. De seminar zal worden gehouden in het Gemeentemuseum Den Haag, wat direct naast het Fotomuseum ligt. Je kunt de seminar gratis bezoeken, maar daarvoor dien je je wel aan te melden via info@zilverencamera.nl onder vermelding van ‘seminar 23 januari’.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie