Zilveren Camera organiseert seminar met Martijn Beekman

sanne 2101 0
Het tweede avondseminar van de Zilveren Camera gaat het om fotograferen op en rond het Binnenhof. De hoofdgast van de avond is Martijn Beekman. Het seminar vindt plaats op 19 oktober bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.
Martijn Beekman

De bijeenkomst die op 19 oktober plaatsvindt is de tweede aflevering in een serie van vier avondseminars die de Zilveren Camera dit najaar organiseert in samenwerking met de FotografenFederatie en de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF). Gespreksonderwerpen zijn onder meer auteursrecht, ondernemersvaardigheden, nieuwe media en technieken en andere actuele ontwikkelingen in het vak.

Martijn Beekman is de hoofdgast van de avond. Hij werkt als freelancer sinds 1995 en is bekend door zijn werk voor de Volkskrant, waarbij vooral zijn fotografie van politiek nieuws opvalt. Beekman won de Zilveren Camera, prijs voor de beste Nederlandse nieuwsfoto van het jaar in 1996 en 2007. Tijdens de avond zullen vragen centraal staan als: hoe groot is de bewegingsvrijheid voor fotografen in de Nederlandse politiek? Hoe houd je als nieuwsfotograaf het hoofd boven water? Voorafgaand aan het seminar zijn er mogelijkheden voor museumbezoek en een visdiner.

Naast Martijn Beekman treden er ook vertegenwoordigers van de organisators op, onder wie Lars Boering, Rimmer Mulder, Fred van der Ende en Edie Peters. Latere edities zullen hoofdgasten Rob Hornstra en Jerry Lampen (onder voorbehoud) worden uitgenodigd.

[block] [title]Info[/title] [par] 19 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Toegang is gratis, aanmelden via de website verplicht.[br] [/par] [par] meer info: [url link="http://www.zilverencamera.nl/nieuws/posts/nieuws"]www.zilverencamera.nl[/url] [/par] [/block]
Event
Zilveren Camera
afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne